12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: Ain't Them Bodies Saints

P188mrmqajptq1fop1891ro01gh41
06 nov. 2013

'Ain't Them Bodies Saints' van David Lowery heeft alle troeven in handen om de traditionele Amerikaanse independentsensatie van het jaar te worden. Deze Altmaneske gangsterballade over een crimineel koppel op de vluchtvoor de wet was een van de hoogtepunten op het afgelopen Sundance Filmfestival en mocht in Cannes het parallelle festival Semaine de La Critique openen. Lowery was in oktober ook te gast in Gent om zijn film voor te stellen.

Het verhaal speelt zich af in het Texas Hill County van de jaren 70. Topacteurs Casey Affleck en Rooney Mara spelen de jonge bandiet Bob en diens echtgenote Ruth, die na een schietpartij in de Texaanse heuvels uiteindelijk door de politie gevat worden. Agent Patrick Wheeler (Ben Foster) raakt daarbij gewond door een kogel die uit de loop van Ruth's pistool kwam. Toch is het Bob die opdraait voor het incident en voor jaren de cel in gaat, terwijl Patrick zich in diens afwezigheid als sheriff ontfermt over de aantrekkelijke, hoogzwangere Ruth. Vier jaar later ontsnapt Bob uit de gevangenis en heeft hij nog maar één doel voor ogen: zich herenigen met zijn vrouw en zijn dochter, die hij nog nooit in de ogen heeft gekeken.

"Een uitzonderlijk mooie, intens romantische koortsdroom van een film," jubelde een criticus over 'Ain't them Bodies Saints'. Schrijver-regisseur David Lowery weet een bijzonder sfeervol en nostalgisch klimaat te creëren. Meer nog dan een postmoderne western is dit een lyrische misdaadromance over liefde, moederschap en de zoektocht naar geluk, die gedragen wordt door de even discrete als krachtige vertolkingen van schoon Hollywoodvolk als Affleck, Mara en Foster. Met zijn elegante mise-en-scène, panoramische landschappen en impressionistische beeldtaal roept 'Ain't Them Bodies Saints' bovendien meer dan eens herinneringen op aan Terrence Malicks onverwoestbare outlawklassieker 'Badlands'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.