12 23 okt. '21

Festivalfilm in de bioscoop: A Story of Children and Film

P1898t9egi1nd61pil7bimvqa4g1
13 nov. 2013

Vorig jaar werd het 15 uur durende 'The Story of Film: An Odyssey' tweemaal integraal vertoond op Film Fest Gent. Met die revisionistische ode aan de cinema ontpopte Mark Cousins zich als een van de meest lucide chroniqueurs van de filmgeschiedenis. Fragmenten uit klassiekers en onbekende parels, extra aandacht voor vrouwelijke regisseurs en niet-westerse filmlanden, alles gedurfd maar toegankelijk aan elkaar gepraat door Cousins zelf. Dat waren de succesingrediënten, en diezelfde werkwijze past Cousins nu toe op 'A Story of Children and Film', 's werelds eerste film over kinderen in de 7de kunst.

Geen echte filmgeschiedenisles zoals zijn voorganger maar veeleer een cine-essay, een met filmfragmenten geschilderd portret van wat het betekent kind te zijn. Eenzaamheid, plezier, vernielzucht, verlegenheid,... alle mogelijke (kinder)emoties komen aan bod in 53 films uit 25 landen. Volgens de Britse krant The Guardian: "entirely distinctive, sometimes eccentric, always brilliant."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.