09 20 okt. '24

Festivalfilm 15 januari in de bioscoop: Prince Avalanche

P18dp2vge2n7s17ao16141q4m1v1o1
08 jan. 2014
Alvin (Paul Rudd) en Lance (Emile Hirsch) spenderen hun zomer in een afgelegen en door vuur verwoest woud met als monotone taak het herschilderen van de markeringen op een eindeloze landweg. Regisseur David Gordon Green ('Pineapple Express' en 'Your Highness') maakt van deze remake van de IJslandse film 'Either Way' een mix van laconieke komedie en filosofische road movie en grijpt ook terug naar de visuele poëzie van zijn eigen vroege indie films ('George Washington' en 'All the Real Girls').

Voor de look van de film, die werd opgenomen in het door natuurbranden geteisterde Bastrop State Park in Texas, haalden Gordon Green en director of photography Tim Orr inspiratie bij de gebroeders Dardenne en Wim Wenders. Rudd en Hirsch zijn perfect op elkaar ingespeeld, post-rockband Explosions in the Sky kreeg vrij spel voor de soundtrack en Texas zag er nog nooit zo desolaat uit. Goed voor een Zilveren Beer in Berlijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?