Festival laureaten winnen VAF Wildcards

P1a632pbb5fh7vtmri610t3jk1
09 dec 2015
De lichting van de VAF Wildards kleurde dit jaar overweldigend vrouwelijk. Film Fest Gent laureaten Anouk Fortunier en Karen Vázquez Guadarrama wonnen een VAF Wildcard voor fictie en documentaire.

Anouk Fortunier maakte met Drôle d'oiseau een portret van een bipolaire man gezien door de ogen van zijn 11-jarige dochter. De korte film werd tijdens het Film Fest Gent al bekroond met de Publieksprijs van de Belgische kortfilmcompetitie.

Ook de documentaire Flor de mil colores van laureate Karen Vázquez Guadarrama viel eerder al in de prijzen in Gent. Haar film over de alleenstaande Boliviaanse moeder Emiliana die probeert te overleven in een mijnkamp op ruim 4.800 meter hoogte won er de Prijs voor Beste Belgische Studentenfilm. De film is ook uitgenodigd voor het bekende Sundance Film Festival in de Verenigde Staten. De film beleeft er zijn internationale première.

Met de Wildcardcompetitie gaat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) sinds 2005 proactief op zoek naar aanstormend filmtalent. In totaal worden zes premies uitgereikt, twee voor fictie en een voor animatie elk t.w.v. €60.000, twee voor documentaire t.w.v. €40.000 en tot slot ook een wildcard van €25.000 voor een experimenteel audiovisueel werk. Bovenop dat bedrag is er professionele begeleiding door een coach.