10 21 okt. '23

Felix Van Groeningen geeft filmles in Karlovy Vary

P1aknj1v5l1ne3162a14ep1do81ku21
08 jun. 2016

Felix Van Groeningen zal op het 51ste filmfestival van Karlovy Vary (1-9 juli) als Master van Future Frames een masterclass film geven aan tien jonge beloftevolle Europese filmstudenten. Daaronder Kask-afgestudeerde Karen Vazquez Guadarrama die met haar ‘Flor de Mil Colores’ op het jongste Film Fest Gent de prijs won voor de beste Belgische studentenfilm. Future Frames is een initiatief van European Film Promotion en van het Karlovy Vary festival met de bedoeling beloftevol Europees filmtalent in de kijker te plaatsen.

Dat talent maakt twee dagen lang kennis met de aanwezige media en andere filmprofessionals. Selectie gebeurt op grond van artistieke kwaliteit, inhoud en internationaal potentieel. Future Frame wordt voor de tweede keer georganiseerd en Karen Vazquez’ collega’s komen onder meer uit Georgië, Zwitserland, Zweden, Polen, Duitsland. Zij stellen allen hun kortfilm voor aan het festivalpubliek. Van Groeningen trekt niet alleen als lesgever naar Karlovy Vary want zijn jongste film ‘Belgica’ wordt er in de officiële selectie vertoond.

Van Groeningen en Karen Vazquez zullen in Karlovy Vary elkaar niet voor het eerst ontmoeten want hun recente films begonnen eerder dit jaar hun internationale carrière op het prestigieuze Sundance Film Festival in Salt Lake City. ‘Belgica’ kreeg er de prijs voor de beste regie. ‘Flor de Mil Colores’, een documentaire over een alleenstaande moeder in een Boliviaans mijndorp leverde Karen Vazquez niet alleen een bekroning op in Gent maar ze kreeg er ook een VAF-wildcard voor.

Van Groeningen is met zijn ‘Belgica’ al voor de derde keer te gast in de Tsjechische filmfestivalstad. In 2010 werd ‘De helaasheid der dingen’ er vertoond en zijn ‘The Broken Circle Breakdown’ vormde in 2013 een onderdeel van Variety’s “Top 10 Euro Directors to Watch”.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.