11 22 okt. '22

Felix Kubin: live soundtrack bij vintage kortfilms

P1bsnsm3qlm5j141p9a167aqf01
Nieuws 18 okt. 2017

Felix Kubin speelt samen met drie percussionisten een live soundtrack bij verschillende vintage kortfilms. Die verzameling van films brengt op een poëtische of didactische manier de werkritmes van fysieke arbeid in beeld. Documentaires, promotionele en industriële films of pure propaganda? Oordeel vooral zelf over 'Takt Der Arbeit'.

FELIX KUBIN PLAYS 'TAKT DER ARBEIT'

Kubin plukte alle obscure beelden eigenhandig uit het Hamburgse Metropolis Cinema archief. Een Duitse havenarbeider in volle actie, Chinese militaristische beelden die bulken van de zelfdiscipline of Amerikaanse voorlichtingsfilmpjes die waarschuwen voor de gevolgen van drugs: ze passeren allemaal de revue. Alles werd zorgvuldig gerestaureerd, opgepoetst en voorzien van een nieuwe score. Met atonale patronen en monumentale soundscapes geeft Kubin een wel heel eigen invulling aan de term 'industrial'.

Felix Kubin is sinds begin jaren 80 non-stop actief als muzikant en componist. Zijn neo-dadaïstische synthpop is doordrongen van Weimar-cabaret, avant-garde space-age pop en absurde humor.


HIELE (VISUALS BY GABRIELA GONZÁLEZ)

Nieuwbakken muziekresident Roman Hiele stelt zijn nieuwe project voor. Gewapend met analoge synths en drumcomputers brengt hij een live score bij een animatiefilm van de Brussels-Venezolaanse Gabriela Gonzàlez.

Hiele bewandelt al een aantal jaar een volstrekt uniek pad. Zijn muziek knipoogt naar zowel IDM, 808 Jack en ambient soundscapes. Na zijn 'Essentials Oils' LP - verschenen op het Antwerpse Ekster label - maakte hij de soundtrack voor Dieter Deswartes gevierde documentaire 'Saints', speelde hij mee met Antwerpse supergroep The Mechanics en bracht hij met 'Ritmische Bezieling' een kanjer van een plaat uit.

AFTERPARTY @ NEST met Felix Kubin, Roman Hiele en Nosedrip.

Tickets en info.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.