11 22 okt. '22

Fear Fest Night: 'Suspiria' & Sneak met afterparty

P1932rilm4emklqulp2vjd10381
30 sep. 2014

Dit jaar worden in de sectie Fear Fest – je raadt het al – horror en thrillers in alle vormen en maten vertoond. De spanning is te snijden en het nagelbijten is begonnen, want voor al wie een huiveringwekkende verrassing wel kan smaken, is er een sneak van de Belgische première van een langverwachte horrorfilm.

Voor de echte fear fans is er vroeger die avond ook een vertoning van de cultklassieker ‘Suspiria’ met live muziek van Goblin.

Dario Argento's barokke en surrealistische horror klassieker 'Suspiria' uit 1977 geldt als éen van de hoogtepunten uit zijn oeuvre en van het horror genre in het algemeen. Een oefening in droomlogica met een aantal absurde en gruwelijke set pièces die eenmaal gezien nooit meer vergeten worden. Een van de belangrijkste onderdelen van het succes van Suspiria was de soundtrack van Italiaanse prog-rockband Goblin, die eerder al de soundtracks voor de Argento klassieker 'Profondo Rosso' en George A. Romero's 'Dawn of the Dead' schreven.

Suspiria is zonder twijfel de meest tijdloze van al hun soundtracks; van spookachtige interludia tot intense 'over the top'prog uitbarstingen. Goblin schreef de soundtrack nog voor de film in productie ging en Argento zorgde dat film en muziek éen organisch geheel vormden. Goblin opperhoofd en keyboard speler Claudio Simonetti stelde een nieuwe versie van Goblin samen en komt live de soundtrack bij de filmvertoning van 'Suspiria' brengen.

Na de filmvoorstelling is er in het café nog een DJ set drie dj's. Met 22 jaar ervaring achter de kiezen bij Radio Scorpio is DJ Moos een van Vlaanderens meest bedreven exploitation / martiaal arts / horror soundtrack specialisten. Achter McBain & The Wizard zijn twee aan Stroom.tv verbonden zonderlingen met een voorliefde voor weirdo italo, space age disco en hard rockende funkyness.

Bestel hier je tickets voor de sneak preview!

Tickets voor Goblin zijn verkrijgbaar via deze link.

Goblin Speelt Suspiria
om 19:30
Theaterzaal – €18 / 15 VVK

Sneak Preview
om 22:00
Kinepolis - Tickets via filmfestival.be

Afterparty in Vooruit
Café Vooruit – gratis

Fear Fest Parcours:
Dark Touch
Doc of the Dead
Miss Zombie
Open Windows
Predestination
Suspiria
These Final Hours
When Animals Dream

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.