12 23 okt. '21

Expo 'The Perfect Wave' van Nicolas Provost vanaf dit weekend in Waregem

P18jsr4r5c1tr58jb116f1559tm71
25 mrt. 2014

The Perfect Wave is de eerste uitgebreide tentoonstelling van Nicolas Provost in België, meer bepaald in Be-Part (Waregem), Platform voor actuele kunst, een initiatief van Provincie West-Vlaanderen. De tentoonstelling omvat recente video’s en stills en pakt uit met enkele nieuwe werken die nooit eerder werden vertoond.

Een van de 5 video’s die getoond zal worden is het titelwerk zelf ‘The Perfect Wave’. Een nieuwe video waarbij een surfer zich een weg baant doorheen een oneindige reusachtige golf.

In de adembenemende video ‘Illumination’ heeft Provost voorbijgangers gefilmd onder uitzonderlijke lichtomstandigheden in Manhattan waardoor een levend schilderij van een hedendaagse Carvaggio tot stand lijkt te komen.

Voor het eerst in België zal ook de veelbesproken openingsscène van The Invader met Hannelore Knuts tentoongesteld worden als video installatie onder de titel ‘The Invader and The Origine of The World’.

Kunst- en filmkenners zullen daarnaast reikhalzend uitkijken naar de vertoning van ‘Tokyo Giants’, het laatste deel van zijn indrukwekkende de ‘Plot Point Trilogy’ drie films die zich afzonderlijk afspelen in New York, Las Vegas en Tokyo waarbij hij met een verborgen camera de grens aftast tussen fictie en realiteit. Dit doet hij door toevallige voorbijgangers op straat via minutieuze montage om te toveren tot echte filmpersonages om zo de kijker mee te nemen in een spiraal van suspense. Leuk detail, de grensoverschrijdende trilogie zal op 23 april 2014 worden vertoond in de zeer prestigieuze Film Society of Lincoln Center (New York).

Daarnaast zal ‘Stardust’ het tweede deel van ‘Plot Point Trilogy’ worden vertoond tijdens de expositie Cinema Remake – art & film in EYE film, Amsterdam van 23 maart tot 1 juni 2014. Deze tentoonstelling toont het werk van filmmakers en kunstenaars, waaronder Provost, die bestaande films als uitgangspunt nemen om iets radicaal nieuws te creëren.

The Perfect Wave, een expositie die video’s met internationale allure toont op Belgisch grondgebied. Dat lijkt ons een niet te missen activiteit op uw culturele agenda voor 2014.

‘THE PERFECT WAVE’ door
Nicolas Provost

VERNISSAGE: zaterdag 29 maart – 17u-19u30

EXPOSITIE: 30.03.2014 – 11.05.2014

Be-Part, Platform voor actuele kunst
Westerlaan 17
8790 Waregem
+32 (0)56 62 94 10
www.bepartlive.org

Open van zondag tot vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.
(gratis toegang)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.