10 21 okt. '23

Eva Cools start crowdfunding voor langspeeldebuut 'Cleo'

Cleo
Nieuws 02 jan. 2018

De Gentse regisseuse lanceert een crowdfundingcampgne om een specifieke scene in de film te helpen financieren. Wie de crowdfunding steunt, kan de opnames van deze scene bijwonen en zo een uniek concert meepikken.

Eva Cools kreeg tijdens het Film Fest Gent 2016 de Visser-Neerlandiaprijs overhandigd voor het scenario van 'Cleo'. Een jaar later zijn bij het productiehuis Lunanime de voorbereidingen volop aan de gang om de film in 2018 te realiseren. Onderdeel daarvan is een bijzondere crowdfundingcampagne om een specifieke scene in de film mee te helpen financieren.

De scene in kwestie toont het hoofdpersonage Cleo dat ontroerd een uitvoering bijwoont van Rachmaninovs Piano Concerto n°2. Haar ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeval en aangezien haar vader concertpianist was, speelt klassieke muziek een belangrijke rol in haar verwerkingsproces. Maestro Dirk Brossé – die op Film Fest Gent 2017 nog Brussels Philharmonic dirigeerde tijdens de World Soundtrack Awards en het Symphonic Jazz Concert – schaarde zich al met veel enthousiasme achter het project en zal tijdens de opname ook de dirigent van dienst zijn.

Lunanime en Eva Cools hopen vóór 14 februari €20 000 op te halen. Mensen die de campagne steunen, krijgen de kans om aanwezig te zijn op het unieke concert/filmopname, dat plaatsvindt op 5 maart 2018 in het Muziekgebouw van Eindhoven.

Voor meer info, neem een kijkje op de website.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.