10 21 okt. '23

Ennio Morricone '60 Years of Music' tour

27 mei 2015

Op 20 februari 2016 komt Ennio Morricone met een volledig symfonisch orkest en polyfonisch koor naar het Antwerpse Sportpaleis. De eeuwig jonge maestro zal er een nieuwe ‘best of’ uit zijn carrière ten gehore brengen.

Morricone componeerde de afgelopen 60 jaar meer dan 600 werken, grotendeels soundtracks voor talloze films en televisieseries. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn de muzikale thema’s uit ‘A Fistful of dollars’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’, ‘Bugsy’, ‘Once upon a time in America’, ‘The Mission’, ‘The Untouchables’, ‘Cinema Paradiso’ en - meer recent - ‘Django Unchained’ en ‘The Best Offer’.

De maestro won van tal van muziekprijzen (Grammy Awards, Golden Globes, Bafta Awards en Polar Music Prize), kreeg in 2007 een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre, en werd in 2009 als ridder opgenomen in de Franse Nationale orde van het Legioen van Eer.

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en gebruik van unieke instrumenten verhoogde hij het cinematografisch genot bij talloze filmklassiekers. Hij wordt op handen gedragen door muzieklegendes (Quincy Jones), filmregisseurs (Martin Scorsese en Quentin Tarantino) en hedendaagse popgroepen (Muse en The Divine Comedy).

Op 20 februari 2016 krijg je in het Sportpaleis een unieke kans om Ennio Morricone zijn ‘60 Years Of Music’ tot leven te zien komen.

Praktische info:
Datum: 20.02.2016
Sportpaleis

Meer info kan je vinden op de website van Greenhouse Talent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.