12 23 okt. '21

Ennio Morricone: 50 Years Of Music Tour

18 dec. 2013

Op 11 april 2014 komt Ennio Morricone met een 160-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend polyfonisch koor naar Paleis 12 op de Heizel. De vijfentachtig jarige maestro zal er een persoonlijke ‘best of’ uit zijn carrière ten gehore brengen.

Morricone componeerde de afgelopen 50 jaar de soundtracks voor meer dan 500 films. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden en overstegen ruimschoots hun functioneel doel in de film. Bekendste voorbeelden hiervan zijn de muzikale thema’s van ‘A Fistful of dollars’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’, ‘Bugsy’, The Mission’, ‘The Untouchables’, ‘Cinema Paradiso’ en - meer recent - ‘Inglourious Basterds’.

Ennio won van tal van muziekprijzen (Grammy Awards, Golden Globes, Bafta’s, en Polar Music Prize), kreeg in 2007 een Academy Honorary Award voor zijn uitstekende bijdrage aan de kunst van muziek voor film en is de enige componist die ooit een Lifetime Contribution Oscar ontvangen heeft. In oktober werd hij op de European Film Awards ook verkozen tot “Best Composer”, voor zijn compositie voor Giuseppe Tornatore’s “The Best Offer”.

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en uniek gebruik van bepaalde instrumenten, verhoogde hij het cinematografisch genot bij het bekijken van talloze filmklassiekers. Hij wordt op handen gedragen door muzieklegendes (Quincy Jones), filmregisseurs (Martin Scorsese en Quentin Tarantino) en hedendaagse popgroepen (Muse en The Divine Comedy).

In een recent interview in De Morgen reageerde de maestro zeer duidelijk op de vraag of hij dan nooit zal stoppen: “Nee. Muziek maken is mijn werk. Bovendien blijven ze mij maar vragen. En goed, vijfhonderd soundtracks lijkt veel. Maar in vergelijking met wat Mozart en Bach allemaal hebben gemaakt, ben ik nog niet eens begonnen”.

Op 11 april 2014 krijg je in Paleis 12 een unieke kans om Ennio Morricone zijn ‘50 years of music’ tot leven te zien (en horen) wekken.

Tickets zijn te koop via www.yetix.be en 070 79 00 70 (max. 0,30 EUR/min).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.