09 20 okt. '24

Emmanuel Finkiel aan het woord over 'Je ne suis pas un Salaud'

P1a27d5kun2a814o310fup5m1s101
22 okt. 2015
Vanavond om 17u30 verwelkomen we Emmanuel Finkiel, de regisseur van het politiek drama 'Je ne suis pas un Salaud' op Film Fest Gent! Sjoerd ging met hem in gesprek over zijn maatschappijkritische film.

Eddie voelt zich langzaamaan verzuipen in een maatschappij die niet langer geeft om de mensen waaruit ze bestaat. Hij leeft gescheiden van tafel en bed en heeft geen werk. Wanneer hij op straat slachtoffer wordt van een gewelddadige aanval duidt hij ten onrechte Ahmed aan als dader. Het voorval én een nieuwe baan brengen hem terug dichter bij vrouw en kind maar wanneer hij zijn vergissing inziet, moet hij kiezen voor de waarheid of voor persoonlijk geluk. Emmanuel Finkiel ('Voyages' en 'Nulle part terre promise'), de ex-assistent van Jean-Luc Godard, Krzysztof Kieslowski en Bertrand Tavernier, tekent met zijn meest recente film opnieuw voor een project met een kloppend maatschappelijk hart. Hoofdrolspeler Nicolas Duvauchelle, bekend van zijn rebelse rollen in 'Le Petit voleur' en 'Polisse' maar ook als model voor Hugo Boss en Louis Vuitton, bevestigt met zijn gevoelige vertolking dat hij één van de sterkste nieuwe Franse acteurs is. (S.D.W.)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?