10 21 okt. '23

Elke avond Urgent.fm dj's in Cafellini!

42913334 1892430100825073 6909584910101512192 o
Nieuws 01 okt. 2018

Afspreken voor de film of gezellig napraten doe je uiteraard in het officiële festivalcafé Cafellini. Je kan daar elke avond van 18:00 tot 20:00 ook de live radioshow meevolgen van Tumult.fm. Daarna blijven de Urgent.fm-dj's nog even plakken om plaatjes te draaien!

Urgent.fm en Tumult.fm brengen 10 dagen lang muziek naar de rode loper van Film Fest Gent. Elke dag tussen 20:00 en 22:00 houdt een Urgent.fm-dj halt in Cafellini, het officiële festivalcafé, en zorgt voor de gepaste soundtrack voor jouw bezoek aan het Film Fest Gent.

Film Fest Gent ademt filmmuziek, en de Urgent.fm-dj's zorgen met hun eigenzinnige muzikale blik voor de ideale sfeermuziek om je filmavond af te sluiten.

 • Dinsdag 9/10: LOMAN: Deugddoende platen die klinken als oude vrienden, meezingers uit de jaren stilletjes, jazz, knisperende electronica, New Orleans funk & rock ‘n’ roll, soul, soundtracks en klassieke muziek, Oscar Loman serveert het allemaal als een cocktail met een parasolletje op.
 • Woensdag 10/10: FONKELxTumult.fmxTOTUM: Op woensdagavond houdt Cafellini zijn eigen officiële openingsfeestje: een grote Fonkel silent disco party op de rode loper. Tussen 20 en 24u kan je via de Fonkel-koptelefoons kiezen tussen drie dj’s en dansen, genieten van filmmuziek of je laten verwonderen door een unieke videoprojectie op het Kinepolis gebouw.
 • Donderdag 11/10: LIQUID FLAVAZ: De beste drum ’n bass die door je boxen davert? Sensonic, Madlock & Boycot laten een programma bomvol nieuwe tracks en oude klassiekers op je los, met de meest frisse underground talenten uit het drum ’n bass nachtleven.
 • Vrijdag 12/10: BREAXITY: Een bonte mengeling aan muziekstijlen met de breakbeat als rode draad. Breaxity brengt zowel recente als oudere tracks, met uitstapjes van funky old school hiphop tot hedendaagse dreunende en dreigende beats.
 • Zaterdag 13/10: VERDWAALLIJST: vdwlst// is geen dj-set, meer een reisprogramma. Elke uitzending verwijst naar een plek die een beeld oproept en heeft een titel zonder reden of context ontstaan uit de playlist. Verder zijn er geen regels of vaste waarden, alleen de wil om te verdwalen. Bon voyage!
 • Zondag 14/10: GLIMWORM: Zondagse muziek om bij weg te dromen in de schemer van het weekend. Indie-tunes waar melancholie nooit ver weg is, maar altijd met een lichtpuntje in de duisternis.
 • Maandag 15/10: HELTER SKELTER: Helter Skelter grasduint door 50 jaar rockmuziek, op zoek naar verzonken parels, heavy classics en all things underground. Een rondgang door de onderkoelde, duistere en luidruchtige catacomben van verleden, heden en toekomst der rockmuziek.
 • Dinsdag 16/10: FREESTYLE FUSION: Een wondermooie en wilde selectie van jazz- en funkminded earcatchers, zorgvuldig gemixt met allerlei beats en electro sounds, elke keer opnieuw geïmproviseerd en recht uit het hart.
 • Woensdag 17/10: ICARUS: Bands waar je nog nooit van gehoord hebt, vreemde caleidoscopische geluiden of hartverwarmende blues en jazz uit het verleden. Ontdek en ervaar een donkere muzikale trip door onze melkweg, zweef langs onbekende sterren, smelt door de zon en val ergens tussen hemel en hel.
 • Donderdag 18/10: GHOST DOGS RADIO: Jazz, gospel, hiphop, deep techno en de muziekstijlen daartussen. Ghost Dog Radio is muziek die de donkerste plekjes in je ziel deugddoend masseert zoals voor een boksmatch.
 • Vrijdag 19/10: JUKE JOINT RADIO: Juke Joint Radio ademt de sfeer van rauwe blues, vroege rock 'n roll en zwoele soul. Zowel snel als traag, wild als intiem, bitter als zoet, melancholisch als euforisch; maar altijd diep, bandeloos en recht naar de heupen.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.