09 20 okt. '24

Elisa Heene wordt Producer on the Move

Producers on the Move
Nieuws 30 apr. 2024
Elisa Heene, producent en oprichter van het Brusselse productiehuis Mirage, is geselecteerd voor Producers on the Move een programma voor opkomende Europese producenten dat plaatsvindt tijdens het festival van Cannes. Zij is een van de twintig jonge ondernemende producenten die tijdens het festival gericht in contact worden gebracht met potentiële partners voor financiering en coproductie. Dankzij Producers on the Move kunnen ze ook hun netwerking verstevigen.

Visie

Mirage is een productiehuis dat auteurscinema produceert voor een nationaal en internationaal publiek en Elisa Heene zet in op duurzame samenwerkingen met filmmakers met een sterke creatieve visie en een kritische blik. Ze wil ook ondervertegenwoordigde stemmen naar voor schuiven. Ze was al betrokken bij Holly van Fien Troch die vorig jaar in de competitie van Venetië in wereldpremière ging.

Op dit ogenblik werkt Elisa Heene aan vier producties: de speelfilms Real Faces van Leni Huyghe en Skiff van Celilia Verheyden en de lange documentaires The Jacket van Mathijs Poppe en ANA +YEK van Zohra Benhammou en Romy Mana. Ze is ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe speelfilmprojecten van Fien Troch en Leni Huyghe.

Na een week van voorbereidende sessies verzamelen de deelnemers in Cannes om er van 18 tot 22 mei een vijfdaags programma te volgen met casestudy’s, pitchingsessies, meetings en netwerking.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?