08 19 okt. '24

Eerste titel Film Fest Gent 2017 bekend

P1be05hl881fujqq01dfk15utgvj1
Nieuws 18 apr. 2017
De allereerste titel van de aanstaande, 44ste editie van Film Fest Gent is bekend gemaakt. Het gaat om de reeks 'Tabula Rasa' van Veerle Baetens, Malin-Sarah Gozin en Christophe Dirickx in een regie van Jonas Govaerts en Kaat Beels. Het festival zal de eerste twee afleveringen van de prestigereeks vertonen in de sectie 'Serial Madness'.

Vandaag werd de gloednieuwe internationale trailer van de Eén-reeks 'Tabula Rasa' voorgesteld in Parijs, op de achtste editie van het internationaal gerenommeerde Franse televisiefestival Séries mania. Veerle Baetens vertolkt de hoofdrol in deze productie van Caviar en schreef samen met showrunner Malin-Sarah Gozin ('Clan') en Christophe Dirickx ('De helaasheid der dingen') mee aan het scenario. Het idee werd ontwikkeld door Malin-Sarah Gozin en Veerle Baetens. De reeks werd geregisseerd door Jonas Govaerts ('Welp') en Kaat Beels ('Beau Séjour').

‘We zijn heel blij deze even verrassende als cinematografisch doordachte nieuwe Vlaamse serie op onze 44e editie te kunnen presenteren. Voor liefhebbers van psychologische thrillers met een huiveringwekkend kantje en boordevol filmcitaten, wordt het smullen. Benieuwd wat ‘Beau Séjour’ fan Stephen King hiervan vindt!’ aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

De psychologische thriller 'Tabula Rasa' vertelt het verhaal van een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor onder andere Stijn Van Opstal, Natali Broods, Peter Van den Begin, Gene Bervoets, Jeroen Perceval en Hilde Van Mieghem.

De reeks is in het najaar op Eén te zien, maar tijdens het filmfestival (10 tot 20 oktober) zullen de eerste twee afleveringen exclusief in Belgische première gaan.

'Tabula Rasa' kwam tot stand dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en met de hulp van de Belgische Tax Shelter-maatregel van minister Gatz. De reeks is een productie van Caviar, in co-productie met Eén en ZDFneo, en is ten vroegste in het najaar van 2017 te zien op Eén. Bekijk de trailer hier.

Het volledige programma van het filmfestival zal in september bekend gemaakt worden. Het 44e Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?