08 19 okt. '24

Eerste nominaties 15e WSAwards bekend

19 aug. 2015
Hans Zimmer, Alexandre Desplat, Johann Johannsson, Patrick Doyle, John Legend en Johnny Jewel zijn de meest vertrouwd klinkende namen onder de genomineerden die de World Soundtrack Award Academy bekend maakte. Naast Film Composer of the Year maakte de Academy nog de eerste nominaties bekend in de categorieën Best Original Film Score of the Year en Best Original Song Written Directly for a Film. De uitreiking van de WSAwards, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek, is het slotevenement van Film Fest Gent en heeft plaats op 24 oktober in Kuipke Gent.

De World Soundtrack Awards worden jaarlijks toegekend door de World Soundtrack Academy met het doel filmmuziek & sound design te ondersteunen en wereldwijd te promoten. In ondertussen vijftien jaar tijd groeide het ledenaantal van de WSA uit tot een groep van meer dan 370 internationale professionals die via verschillende stemrondes meebeslissen over de World Soundtrack Awards. Naast deze eerste nominaties, zal de Academy eind augustus ook nog vijf genomineerden selecteren voor de Discovery van 2015. Tenslotte kan ook het publiek zijn favoriete score nomineren door te stemmen voor de Public Choice Award op de website (tot 5 september).

De genomineerden voor Film Composer, Original Film Score en Original Song of the Year zijn:

Nominees Film Composer of the Year
Bruno Coulais
‘Song of the Sea’, ‘Gemma Bovary’, ‘3 hearts’ (‘3 Coeurs’), ‘Mune le guardien de la lune’, ‘Diary of a Chambermaid’ (‘Journal d’une femme de chambre’), ‘Fly Away Solo’

Alexandre Desplat ‘Unbroken’, ‘The Imitation Game’, ‘Everything Will Be Fine’, ‘Tale of Tales’

Michael Giacchino ‘Dawn of the Planet of the Apes’, ‘Inside Out’, ‘Jupiter Ascending’, ‘Jurassic World’, ‘Tomorrowland’

Johann Johannsson ‘The Theory of Everything’, ‘The 11th Hour’, ‘Sicario’

Hans Zimmer ‘Interstellar’, ‘Chappie’

Best Original Film Score Of The Year
‘Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)’
by Antonio Sanchez

‘Cinderella’ by Patrick Doyle

‘The Imitation Game’ by Alexandre Desplat

‘Interstellar’ by Hans Zimmer

‘The Theory of Everything’ by Johann Johannsson

Best Original Song Written For A Film
The Apology Song from ‘The Book of Life’

Music by Gustavo Santaolalla, lyrics by Paul Williams, performed by Diego Luna

Carry Me Home from ‘Insurgent’
Music & lyrics by Joseph Trapanese & Christopher Taylor, performed by SOHN

Glory from ‘Selma’
Music & lyrics by John Legend, Common and Rhymefest performed by Common & Legend

Grateful from ‘Beyond the Lights’
Music & lyrics by Diane Warren, performed by Rita Ora

Tell Me from ‘Lost River’
Music & lyrics by Johnny Jewel, performed by Saoirse Ronan

Voor de vijftiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards verwelkomt Film Fest Gent Alan Silvestri, een van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend voor zijn muziek uit 'Back to the Future' en 'Forrest Gump'. Film Fest Gent zal ook een album opnemen en uitbrengen met de scores van Silvestri. De opnames gaan door op 19 – 20 – 21 Augustus in de Flagey Studios in Brussel, opgenomen door Galaxy Studios en uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Muziekdirecteur Dirk Brossé.

In het kader van de focus van het 42e Film Fest Gent op Britse cinema zal Patrick Doyle de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen op de WSAwards. Discovery 2014 Daniel Pemberton zal ook performen die avond.

De 15e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert vindt plaats op 24 oktober 2015 in ‘t Kuipke in Gent. Alle info & tickets op www.worldsoundtrackawards.com. Luister naar de WSAwards playlist en veel meer op de Spotify account van Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?