09 20 okt. '24

Eerste nominaties 14e World Soundtrack Awards bekend

13 aug. 2014
Hans Zimmer, Alexandre Desplat en Pharrell Williams zijn de meest vertrouwd klinkende namen onder de genomineerden die de World Soundtrack Award Academy bekend maakte. Naast Film Composer of the Year maakte de World Soundtrack Academy nog de eerste nominaties bekend in de categorieën Best Original Film Score of the Year en Best Original Song Written Directly for a Film. De uitreiking van de WSAwards, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek, is het slotevenement van Film Fest Gent en heeft plaats op 25 oktober in Kuipke Gent.

World Soundtrack Academy

De World Soundtrack Awards worden jaarlijks toegekend door de World Soundtrack Academy, opgericht door Film Fest Gent in 2001 met het doel filmmuziek & sound design te ondersteunen en wereldwijd te promoten. In ondertussen veertien jaar tijd groeide het ledenaantal van de WSA uit tot een groep van meer dan 370 internationale professionals (zowel componisten als talent agents, publicists, regisseurs en music producers) die via verschillende stemrondes meebeslissen over de World Soundtrack Awards.

Nominees Film Composer of the Year

Marco Beltrami A Good Day to Die Hard, Carrie, The Homesman, Snowpiercer, Warm Bodies, The Wolverine, World War Z
Alexandre Desplat The Grand Budapest Hotel, Godzilla, The Monuments Men, Venus in Fur, Philomena, Zulu, Marius
Steven Price Gravity, The World’s End
Gabriel Yared A Promise, In Secret, Kahlil Gibran’s The Prophet, Tom à la Ferme
Hans Zimmer 12 Years A Slave, Man Of Steel, Rush, The Lone Ranger

Nominees Best Original Film Score of the Year

All is Lost by Alexander Ebert
Gravity by Steven Price
Her by Arcade Fire
The Grand Budapest Hotel by Alexandre Desplat
12 Years a Slave by Hans Zimmer

Nominees Best Original Song written directly for a Film

Amen from 'All is Lost'
Music & lyrics by Alexander Ebert, performed by Alexander Ebert

Happy from 'Despicable Me 2'
Music, lyrics and performed by Pharrell Williams

Let It Go from 'Frozen'
Music & lyrics by Christophe Beck, Kristen Anderson-Lopez & Robert Lopez, performed by Idina Menzel

Ordinary Love from 'Mandela: Long Walk To Freedom'
Music & lyrics by Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr., Brian Burton, performed by U2

The Moon Song from 'Her'
Music & lyrics by Karen O. & Spike Jonze, performed by Scarlett Johansson & Joaquin Phoenix

Cliff Martinez en Dan Romer in concert
Centrale gast dit jaar is de Amerikaanse filmcomponist en ex-drummer van de 'Red Hot Chili Peppers': Cliff Martinez. Het concert zal vooral in het teken staan van zijn samenwerking met Steven Soderbergh, van wie hij de vaste componist is (voor oa 'Traffic', 'Contagion', 'Solaris'). Zijn cult-score voor 'Only God Forgives' staat ook op het programma. Naar goede gewoonte verwelkomt de WSA ook Discovery winnaar van 2013 Dan Romer. De gewezen frontman en akoestische guitarist van de indie rock band 'Fire Flies' werd tot ontdekking van het jaar uitgeroepen met zijn score voor de lange speelfilm: 'Beasts of the Southern Wild'.

Huldiging Francis Lai en Vlaams luik met Jef Neve
Aansluitend bij de focus op Frankrijk van het 41e Film Fest Gent, wordt tijdens de World Soundtrack Awards de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de Franse componist Francis Lai. Naast het rijke oeuvre van Lai krijgt ook de beklijvende muziek uit de prestigieuze drama serie 'In Vlaamse Velden' van Jef Neve een verdiende plaats die avond.

Brussels Philharmonic zal alle muziek van en met de componisten live uitvoeren onder leiding van Dirk Brossé, begeleid door filmfragmenten op groot scherm.

Discovery & Spotify Public Choice Award
Eind augustus duidt de Academy Board de 5 genomineerden aan voor de Discovery of the Year 2014. Naast de Awards die de Academy uitreikt, kan het publiek wereldwijd stemmen voor de Spotify Public Choice Award via de WSA website tot en met 15 september. Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een jaarabonnement van Spotify. De WSA playlist en nog veel meer kan je beluisteren op de Spotify account van Film Fest Gent.

Praktische info
De WSA Ceremony & Concert vindt plaats op 25 oktober in ‘t Kuipke in Gent. Tickets zijn online beschikbaar vanaf 30 euro, voor studenten vanaf 20 euro. Alle info over de WSA kan je vinden op: www.worldsoundtrackawards.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?