11 22 okt. '22

Een derde filmpubliek kiest Vlaams

Coverlg home
Nieuws 05 nov. 2018

Drie Vlaamse films ‘Niet Schieten’, ‘Girl’ en ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’ staan in de top vijf van de meest bezochte films.

Met ruim 325.000 bezoekers heeft de Vlaamse film de start van het bioscoopnajaar niet gemist. Een op de drie bioscoopbezoekers kiest dezer dagen voor een Vlaamse film en het is opmerkelijk dat Stijn Coninx met ‘Niet Schieten’ en ‘Sinterklaas…’ twee van de drie kaskrakers regisseerde.

Het ziet ernaar uit dat het Vlaamse filmjaar na een sterk begin, in de eerste vier maanden van het jaar stond de teller al op bijna 1 miljoen bezoekers, ook een succesvol eindejaar tegemoet gaat. Na het grote succes van ‘Patser’ en ‘FC De Kampioenen 3: Forever’ wordt nog veel verwacht van ‘De Collega’s 2.0’.

In een VAF-persbericht toont Erwin Provoost, directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zich zeer verheugd over de massale keuze van het publiek voor de Vlaamse films en hij wijst erop dat “de drie herfstfilms een voor een sterke scores neerzetten”. Volgens hem heeft dat te maken met het “gevarieerde aanbod waardoor onderlinge concurrentie hier zo goed als onbestaande is”. “Integendeel”, zegt Provoost “onderling lijken de films zich eerder te versterken. ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’ richt zich op families met kinderen, ‘Niet schieten’, trekt een zeer brede publieksgroep aan, van jong tot oud, terwijl ‘Girl’ van Lukas Dhont een doorgroeititel is die zowel een arthouse als een mainstream bioscooppubliek verleidt”.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.