09 20 okt. '24

Educatief project Federico Fellini: Lezing & Expo

P18pj60h2t5667601d3913f01tc91
04 nov. 2014
Film Fest Gent en Filmstof organiseren een educatief project rond de filmtentoonstelling in het Caermersklooster Gent.

Op initiatief van en in samenwerking met Film Fest Gent, presenteert de Provincie Oost-Vlaanderen een grote tentoonstelling over het oeuvre van de beroemdste filmmaker die Italië heeft voortgebracht, Federico Fellini. Om de expo volledig te bevatten kan je met je leerlingen een lezing volgen die begeleid wordt door Gerrit Vosters. Omdat leren kijken steeds belangrijker wordt, richtte Gerrit Vosters ‘Filmstof’ op met als doel het aanscherpen van de kennis van film- en beeldcultuur.

Dit project is ontwikkeld voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs en biedt een inleiding over het leven en werk van Federico Fellini. Daarom is het ook toegankelijk voor film- of kunstgerelateerde opleidingen, filmclubs en andere geïnteresseerden.

Alle info over het educatief project kan je via deze link vinden en ook alles over de expo kan je op onze website bekijken, deze loopt tot en met 25 januari 201.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?