09 20 okt. '24

Drum drama Whiplash is de derde titel van de Sound and Vision sectie

P18u138aho15bsvt4ms8vkjvfa1
29 jul. 2014
Hoog tijd om weer een nieuwe filmtitel van de muzieksectie Sound and Vision bekend te maken, en deze keer is het de grote winnaar van Sundance: 'Whiplash'.

‘Whiplash', het indrukwekkende langspeelfilmdebuut van Damien Chazelle, is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm waarmee hij eerder al in de prijzen viel op internationale filmfestivals.

Het verhaal gaat over een veeleisende muziekleraar en zijn getalenteerde pupil, die het koste wat het kost wil maken als drummer. De film werd door de producenten ook wel als 'Full Metal Jacket at Juilliard' omschreven en beleefde zijn Europese première in Cannes in het programma Quinzaine des Realisateurs.

Hoofdrollen zijn voor J.K Simmons, onder meer bekend van bijrollen in Spider-Man en Juno, en Miles Teller, die ook de hoofdrol speelt The Spectacular Now en vorig jaar vertoond werd op Film Fest Gent.

Beluister de Sound and Vision: presented by Spotify playlist met ook de muziek van Whiplash op de Spotify account van Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?