10 21 okt. '23

'Drôle d'oiseau' van Anouk Fortunier wint ACE Image Factory Public Choice Award in de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm

P1a1tvh4d816fd1elkpctavb18qp1
18 okt. 2015

Film Fest Gent organiseerde op zondag 18 oktober de vijfde editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Winnaar van de ACE Image Factory Publieksprijs werd 'Drôle d'oiseau' van Anouk Fortunier die studeerde aan LUCA School of Arts.

De publieksprijs is goed voor een grading-sessie ter waarde van €6500 bij het audiovisueel postproductiehuis ACE Image Factory voor een volgend filmproject. In 'Drôle d'oiseau' wordt Zoë na een schooldag opgepikt door haar bipolaire vader, Pierre. Gewapend met haar fantasie, tracht ze de problemen waarmee haar vader dagelijks kampt te verzachten.

Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. Naast de Ace Image Factory Publieksprijs, reikt de professionele jury bestaande uit Ely Dagher, Amira Daoudi, Charlotte De Bruyne, Emmy Oost, Mathias Sercu en voorgezeten door Dirk Van Extergem, de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uit. Voor de uitreiking van deze prijs, ter waarde van €2000, is het nog wachten tot woensdag 21 oktober.

De 10 genomineerden voor de Beste Belgische Studentenkortfilms zijn:

- AVONDGEDICHT Kenny Hoste – KASK

- BRIGHT LIGHTS Inès Eshun – RITS

- DRÔLE D’OISEAU Anouk Fortunier – LUCA

- DU BOUT DES DOIGTS Basile Vuillemin – IAD

- FLOR DE MIL COLORES Karen Vazques – KASK

- LES HERBES BRUISSENT ENCORE Marie Le Floc’h – IAD

- IK WEET ALLEEN WAT IK NU WEET Joke van den Hof – RITS

- SMÅLAND Joosje Hendrickx – KASK

- UMPIRE Leonardo Van Dijl – LUCA

- VINCENT Jacinta Agten – LUCA

Film Fest Gent wil met de competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers zicht geven op een mooie carrière.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.