12 23 okt. '21

Drift wint Internationale Persprijs in Mannheim-Heidelberg

P18990c677195o1dl015f8aat6pi3
13 nov. 2013

'Drift', het speelfilmdebuut van regisseur Benny Vandendriessche in samenwerking met performance-kunstenaar Dirk Hendrikx, dat te zien was op het voorbije Film Fest Gent, heeft de Fipresci Award gewonnen op de 62e editie van het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg. De prijs wordt door de Internationale Federatie van Filmcritici uitgereikt. In zijn rapport heeft de Fipresci Jury het over een 'viscerale en poëtische ervaring die ons soms ongemakkelijk deed voelen maar uiteindelijk een onuitwisbare indruk in de hoofden en harten van de Jury achterliet'.

'Drift' is een film over een man op zoek naar verlossing. Na het verlies van zijn geliefde wordt hij overmand door verdriet. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven in een mythische tocht langs een echt, maar bar landschap. De waanzin drijft hem tot poëtische maar fysiek pijnlijke rituelen. Wanneer het verleden hem inhaalt, verdwijnt de man langzaam in het niets. 'Drift' is gefilmd in een documentaire-achtige, hedendaagse realiteit maar biedt een sterke contemplatieve ervaring, het verkennen van poëtische uitingen van het menselijk lichaam door middel van intuïtieve beelden.

Het Internationaal Filmfestival van Mannheim-Heidelberg behoort tot de oudste festivals ter wereld. De Internationale Competitie staat in het teken van nieuw filmtalent. In het verleden werden hier de debuutfilms vertoond van o.a. Jim Jarmush, Thomas Vinterberg, Atom Egoyan, François Truffaut, Rainer Werner Fassbinder, Krzysztof Kieslowski en Lars von Trier.

'Drift' is een productie van Peter Krüger voor Inti Films, in coproductie met het Nederlandse Revolver. De film kon o.a. rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.