10 21 okt. '23

Dries Vos onder dak bij Independent Talent Group

64351408 10156314980138372 4760415740840902656 o
Nieuws 12 jun. 2019

Dries Vos, coregisseur van de tv-serie ‘De Dag’ en regisseur van andere succesvolle Vlaamse films en reeksen is onder dak bij de Britse Independent Talent Group. Dat agentschap vertegenwoordigt onder meer de regisseurs Danny Boyle en Thomas Vinterberg en acteurs als Anthony Hopkins, Gillian Anderson, Daniel Craig en Orlando Bloom.

Tegenover het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) verklaart Dries Vos dat een en ander te danken is aan het grote buitenlandse succes van ‘De Dag’, de reeks die hij samen met Gilles Coulier regisseerde en al aan 33 territoria werd verkocht. Hij kan nu samen met Independent Talent Group op zoek naar de juiste scripts en projecten en dankzij het contract zullen de twee projecten die nu in ontwikkeling zijn een meer internationaal parcours kunnen rijden.

Independent Talent Group is van zijn kant blij te kunnen samenwerken met een regisseur van het talent en het kaliber als Dries Vos. Met zijn mix van ervaring in drama en komedie zit Dries in de juiste positie om echt succesvol te kunnen worden in het Verenigd Koninkrijk, zegt de Independent Talent Group die ‘De Dag’ een van de meest opvallende reeksen van vorig jaar noemt.

Bij ons is Dries Vos vooral bekend van de tv-reeksen ‘Wat Als?’, ‘Safety First’ en ‘Biker Boys’. In 2017 kwamen zijn eerste speelfilm ‘Allemaal Familie’ en zijn tweede film ‘Bad Trip’ in de bioscopen. Vorig jaar werd ‘De Dag’ uitgezonden, de thrillerreeks gebaseerd op een scenario van Julie Mahieu en Jonas Geirnaert. Ook Gilles Coulier tekende inmiddels een contract bij Independent Talent Group.

Nog vorig jaar werkte Dries Vos samen met de Oscargenomineerde Nederlandse regisseur Ben Sombogaart aan ‘Keizersvrouwen’, een tiendelige Vlaams-Nederlandse fictiereeks die vanaf dit najaar zou worden uitgezonden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.