10 21 okt. '23

Drie Vlaamse producties naar Rotterdam

Rabot
Nieuws 20 dec. 2017

‘Rabot’ van Christina Vandekerckhove, ‘La Fleurière’ van Ruben Deseire en ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert zijn geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) dat plaats heeft van 24 januari tot 4 februari 2018. De geselecteerde films krijgen een plaats in de Bright Future sectie, de thuisbasis voor aanstormende filmmakers met een unieke stijl en visie. De selectie bevat nieuwe films van dé spraakmakende talenten van het jaar. ‘Rabot’ en ‘La Fleurière’ maken ook kans op een prijs in de Bright Future competitie.

‘Rabot’ won op de jongste editie van Film Fest Gent de North Sea Port publieksprijs en vertelt het verhaal van een sociaal woningblok dat tegen de vlakte gaat. Christina Vandekerckhove draaide er een beklijvende, humane documentaire over die het lokale ver overstijgt. Een harde film maar toch nog hoopvol want de mensen die ze filmt, geven ondanks alles nooit op.

In ‘La fleurière’ toont VAF Wildcardwinnaar Ruben Desiere de achterkant an een bloemenwinkel waar drie mannen een tunnel graven om de kluis van de Nationale Bank te bereiken. De film ging in oktober in première tijdens het Bâtard festival in Brussel en kreeg op het festival Filmer à tout prix de Studio L’Equipe prijs.

Na zijn première op Film Fest Gent ging ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert nog naar het Black Nights festival in Tallinn. Johan Leysen en Gilles De Schrijver vertolken de hoofdrollen in het verhaal van een oude kluizenaar die onderdak geeft aan een jongeman die hij halfnaakt in de natuur aantrof. De oude man komt te weten dat de jongeman een moord pleegde. Geeft hij hem al dan niet aan bij de politie?

Ten slotte mag Ann-Julie Vervaeke haar speelfilmdebuut ‘Waterwolf’ voorstellen op de CineMart, het coproductieplatform van Rotterdam. ‘Waterwolf’ is een verfilming van het boek ‘Kinderen van Calais’ van Lara Taveirne.

Het volledige programma van het Filmfestival van Rotterdam wordt op 17 januari 2018 bekend gemaakt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.