09 20 okt. '24

Donderdag 10 oktober: Director's Talk Scott McGehee & David Siegel

P185fqbl2ftcg13301ldl1sd1uet1
27 sep. 2013
Regisseursduo Scott McGehee en David Siegel presenteert hoogstpersoonlijk hun meest recente film 'What Maisie Knew', gebaseerd op de gelijknamige avant-garde roman van Henry James. Kom op 10 oktober zelf oordelen of het boek al dan niet beter is dan de film. De vertoning wordt gevolgd door een director's talk met het duo. Scott McGehee & David Siegel @ KASKcinema – 10 oktober – 16u1014u30: vertoning ‘What Maisie Knew’ in KASKcinema 16u10: gesprek met de regisseurs Scott McGehee & David Siegel Tickets

De scenaristen-producers-regisseurs Scott McGehee en David Siegel maakten in 1994 hun opzienbarend debuut met Suture, een intrigerende en beklemmende SF-thriller over een absurde persoonsverwisseling, gedraaid in prachtig zwart-wit en stijlvol Cinemascope formaat. In 2001 regisseerden ze de misdaadfilm ‘The Deep End’, een eigentijdse remake van ‘The Reckless Moment’ (1949) van Max Ophuls. In McGehee en Siegels versie zien we hoe ver een moeder (Tilda Swinton) gaat om haar tienerzoon te beschermen , nadat die zijn 30-jarige minnaar heeft vermoord. In 2005 volgde het familiedrama ‘Bee Season’ met Richard Gere en Juliette Binoche. Hun nieuwste film 'What Maisie Knew' staat op 10 oktober op ons programma en wordt gevolgd door dit gesprek.

‘What Maisie Knew’ is een hedendaagse adaptatie van de gelijknamige avant-garde roman van Henry James, waarin het Londen van 1897 vervangen wordt door upstate New York anno nu. We maken kennis met de zesjarige Maisie - voortreffelijk gespeeld door het charismatisch nieuwkomertje Onata Aprile - die vast komt te zitten in de bittere voogdijstrijd van haar ouders-in-vechtscheiding. Haar moeder Suzanna (een angstaanjagende Julianne Moore) is een neurotische rockzangeres op haar retour en haar vader Beale (een even angstaanjagende Steve Coogan) een befaamde kunsthandelaar. Beiden hebben meer oog voor hun materiële en financiële beslommeringen dan voor hun eigen dochter. Niet verwonderlijk dat Maisie haar egocentrische ouders probeert te ontvluchten en troost zoekt bij haar ex-nanny en bij Suzanna’s nieuwe liefde Lincoln (gespeeld door True Blood-hunk Aleksander Skarsgard). 'What Maisie Knew' is geregisseerd door een van Hollywoods schaarse regisseursduo's Scott McGehee en David Siegel die, net als de broertjes Coen, altijd in tandem werken. In plaats van de psychologische horror uit hun bekende spookthriller ‘The Deep End’, tonen ze dit keer de realistische huiver van een gezin dat langzaam verbrokkelt. Dit dysfunctioneel familiedrama over het verlies van onschuld en de ellende die gepaard gaat met opgroeien in een wereld van materiële rijkdom en emotionele schaarste is op alle vlakken hartverscheurend.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?