10 21 okt. '23

Dit zijn de favorieten voor de Magrittes

P1b6702aj814cb6vvlbi15g91ps21
Nieuws 11 jan. 2017

Vers van de pers: de nominaties voor de Franstalige Belgische filmprijzen. Les Magritte du Cinéma, genoemd naar de surrealistische kunstschilder René Magritte, worden op 4 februari voor de zevende keer uitgereikt.

'Black', de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, haalt in vijf categorieen nominaties binnen, waaronder Margritte voor Beste Vlaamse film. Hierin gaan ze de concurrentie aan met ‘Belgica’ van Felix van Groeningen, ‘Problemski Hotel‘ van Manu Riche en The Land of the Enlightened’ van Pieter-Jan De Pue.

Componist Hannes Demaeyer haalt in de categorie 'Beste originele muziek' een nominatie binnen voor zijn werk voor 'Black', Aboubakr Bensaihi is genomineerd voor ‘Beste mannelijke acteur’ voor en Martha Canga Antonio staat op de lijst voor ‘Beste vrouwelijke debuut’.

De grote kanshebbers op de prijzen zijn ‘Parasol’ van Valerie Rosier en ‘Je me tue à le dire’, beiden goed voor zeven nominaties, gevolgd door ‘Les premiers, les derniers’ van Bouli Lanners en ‘Keeper’ van Guillaume Senez, beiden goed voor acht nominaties. Voor ‘Keeper’ is Sam Louwyck genomineerd in de categorie ‘beste mannelijke bijrol’.

Bekijk het volledige overzicht van de genomineerden hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.