10 21 okt. '23

Dirk Brossé vervangt John Williams

Dirk
Nieuws 24 okt. 2018

John Williams kan door ziekte het London Symphony Orchestra niet dirigeren voor het concert 'A Celebration of John Williams' in de Royal Albert Hall. Hij heeft zijn goede vriend en Film Fest Gent-muziekdirecteur Dirk Brossé gevraagd om het van hem over te nemen.

De Amerikaanse componist van onder meer 'Star Wars' en 'Jaws' werd door een plotse ziekte overmand en opgenomen in het ziekenhuis. Hierdoor zal hij niet in staat zijn om aanstaande vrijdag het concert met het London Symphony Orchestra 'A Celebration of John Williams' te dirigeren. Williams geeft echter aan een zeer waardige vervanger gevonden te hebben in landgenoot en Film Fest Gent-muziekdirecteur Dirk Brossé, die het van hem zal overnemen in de Londense Royal Albert Hall. Williams' management releasete volgende verklaring:

"John is so sorry that an illness prevents him from conducting Friday's concert, and he’s grateful to his friend Maestro Dirk Brossé for taking the podium in his place. He so wishes he could be with everyone, and the knowledge that 5,000 of his friends will be joining together to celebrate his music is a great comfort to him as he recovers. He wishes everyone a very joyous evening of music.”

Het concert bevat enkele sleutelstukken uit het werk van Williams, zoals muziek uit 'Harry Potter', 'E.T. The Extra-Terrestrial', 'Jurassic Park' en uiteraard 'Star Wars'. Het is niet de eerste keer dat Maestro Dirk Brossé werk van Williams dirigeert: hij ging eerder al mee op wereldtournee met 'Star Wars: A Musical Journey'.

Tickets voor 'A Celebration of John Williams in Concert' vind je hier.

Tags

Filmmuziek

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.