09 20 okt. '24

Debuut Louisiana Mees-Fongang geselecteerd voor IDFA

How Do You Spell Home still
Nieuws 08 nov. 2023
How Do You Spell Home, de eerste lange documentaire van VAF Wildcardlaureaat Louisiana Mees-Fongang, is geselecteerd voor het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) dat doorgaat van 8 tot 19 december.

How Do You Spell Home gaat over een leefgroep voor minderjarige vluchtelingen. Louisiana Mees-Fongang volgt Keerthana, Mesbah, Helen en Idris, vier pubers uit de leefgroep Juneco. Vanuit Sri Lanka, Eritrea en Afghanistan kwamen ze in Mechelen terecht. Hun emotionele wereld is woelig en onstabiel maar Juneco vormt voor hen een veilige basis. In de leefgroep leren ze met hulp van begeleidster Julie en psychologe Roselien op eigen benen te staan en zich te integreren.

Louisiana Mees-Fongang regisseerde en verzorgde de fotografie van de film. Ze schreef, samen met Wederik De Backer, ook het scenario. In 2018 won ze de VAF Wildcard Fictie met haar KASK-masterfilm Waithood, een korte film over vijf jonge Atheners die in luxueuze Airbnbs spelen om hun uitzichtloze situatie te ontvluchten tot hun lot onontkoombaar lijkt.

How Do You Spell Home still 2
How Do You Spell Home

How Do You Spell Home wordt in Amsterdam voorgesteld in de Luminous-sectie voor internationale en wereldpremières van bijzondere persoonlijke films en maakt er kans op de prijs voor het beste debuut.

Daarnaast is het stop-motion VR-project, 275 Million Births and Deaths van Azam Masoumzadeh, een productie van Casette for timescapes, uitgenodigd voor het DocLab Forum van IDFA, waar nieuwe documentaire- en nieuwe mediaprojecten worden voorgesteld aan een publiek van internationale filmprofessionals.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?