08 19 okt. '24

De Uitloper: 'Norman' (Plus Parcours)

P1bsajjcgv8l31qj4imm1acr10lg1
Interview 13 okt. 2017
Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Gisteren dronken we een koffietje mee bij Agnes en André, die net de Plus Parcours-screening van ‘Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer' hadden gezien. Richard Gere vertolkt titelpersonage Norman, een New Yorkse ritselaar in een film van Joseph Cedar.

André: Omdat je het me nu zo op de man af vraagt zou ik in de eerste plaats zeggen dat de film ingewikkeld was. Wij zijn niet goed op de hoogte van al die affaires daar in New York, dus het was soms wat ver van ons bed.

Anges: Ik kan eigenlijk geen slecht punt over de film bedenken. Ja, het is wat ingewikkeld, maar als je het even laat bezinken, ben na een tijdje wel echt goed mee! De vertolkingen waren ook heel goed.

Alle commerciële elementen zijn weggelaten: ’t is geen ‘Pretty Woman’!

André: Het is een film die het commercieel niet goed gaat doen, want de jeugd gaat het maar niets vinden. En natuurlijk is het vooral de jeugd die naar de cinema gaat. Nog een geluk dat Richard Gere erin speelt!

Anges: Het is inderdaad geen film die de grote zalen zal doen volstromen. Al de commerciële elementen zijn weggelaten: er zitten geen liefdeshistories en dergelijke. ’t Is geen ‘Pretty Woman’!

Anges en André kijken ook nog uit naar 'The Square' en '1945'.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?