09 20 okt. '24

De Uitloper: 'Hostages'

P1bsd6qu4214mv95jhsk1hum57v1
Interview 14 okt. 2017
Elke dag vragen we aan een Film Fest Gent-bezoeker wat ze vonden van een bepaalde film. Sabba en Maya gingen kijken naar 'Hostages', een film van Rezo Gigineishvili uit ons Explore Zone Parcours.

Met 'Hostages' toont Gigineishvili een oude wonde in het Georgisch verleden: de vliegtuigkaping van 1983 waarbij zeven jongeren een vlucht kaapten om naar het Westen te vluchten. Zonder de feiten uit het oog te verliezen of met een beschuldigende vinger te wijzen, vindt dit meeslepende en waargebeurde drama een evenwicht tussen spanning en spektakel. Een nieuw begin voor de Georgische cinema?

Sabba: Het was een goede film maar soms een beetje breed uitgesmeerd. Vooral de opbouw voelde traag.

Maya: Ik vond de lange opbouw juist goed, ik had verwacht dat de film zich vooral in het vliegtuig zou afspelen maar dat was dus niet zo. Zo leer je echt de personages kennen, hierdoor komt de film ook harder aan.

Sabba: Ik ben zelf afkomstig uit Georgië en daardoor was ik heel benieuwd. Georgische cinema is lang inactief geweest. Vooral in de tijd van de Sovjet-Unie hadden we een bloeiende cinema. De laatste decennia leek Georgische cinema wat minder interessant, daardoor had ik geen idee wat ik moest verwachten. De scène waar het huwelijk plaatsvindt, vond ik de beste. Die scène was op een prachtige manier in beeld gebracht: de camera volgde één persoon non-stop. Ook de muziek was heel passend.

Maya: De hele film draait rond de vliegtuigkaping en wat zich ervoor en erna afspeelt, maar de trouwerij was een moment weg daarvan. Echt een rustmoment in de film.

'Hostages' was 13 oktober voor het laatst te zien op Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?