10 21 okt. '23

De premier glipt door de mazen van Chinese filmnet

P1b3copbl46lca5m161u165ejne1
Nieuws 07 dec. 2016

Erik Van Looy’s jongste film ‘De premier’ is één van de tot 34 beperkte buitenlandse films die in China zal worden vertoond. En het blijft niet bij dat enige Oosterse land want, volgens een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), is deze succesvolle actiethriller ook verkocht aan Japan en aan India.

De onderhandelingen zijn ver gevorderd met Turkije, het Midden-Oosten en Italië. Er waren al eerder distributiedeals gesloten met Frankrijk, Spanje en Nederland. Volgens Clare Crean, hoofd internationale verkoop bij The Works International, was er “ongelooflijk veel aandacht voor ‘De premier’ en buitenlandse aankopers hebben snel het potentieel van de film ingeschat”. Volgens hen is Van Looy “een vaste waarde op het gebied van thrillers en de geraffineerde en gestileerde ‘Premier’ met zijn humoristische trekjes en zijn melodramatisch kantje bevestigt opnieuw deze reputatie. We zijn enorm opgetogen met het succes van de film in België en hopen hetzelfde buiten de grenzen te bereiken”.

Kinepolis Film Distribution bracht de film op 26 oktober in de zalen en hij leverde al 2,6 miljoen euro op aan de kassa. Koen De Bouw, Dirk Roofthooft, Saskia Reeves en Adam Godley vertolken de hoofdrollen in deze thriller waarin de Belgische premier gedwongen wordt om de Amerikaanse president te vermoorden. Hilde De Laere produceerde de film en Woestijnvis en Millstreet waren de twee coproducenten. De film kon rekenen op steun van het VAF.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.