Deze gamecomponisten komen naar PRESS PLAY: Music in Games

Game composers min
Nieuws 17 aug 2023
Componisten Stephanie Economou (Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök), Borislav Slavov (Baldur’s Gate III, Divinity: Original Sin II), Gordy Haab (Star Wars Battlefront, Star Wars Jedi: Survivor), Stephen Barton (Star Wars Jedi, Call of Duty: Modern Warfare) en Gustavo Santaolalla (The Last of Us) tekenen present op Film Fest Gents gamemuziekconcert PRESS PLAY: Music in Games op donderdag 19 oktober in Capitole Gent. Tijdens het concert zal een selectie van hun werk worden opgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Gustavo Santaolalla zal het orkest vergezellen met zijn ronroco. Bovendien kan je de componisten tijdens de Film Music Days van 19 tot 21 oktober horen vertellen over hun métier tijdens verschillende panels en masterclasses.

Koop nu tickets voor gamemuziekconcert PRESS PLAY: Music in Games op donderdag 19 oktober in Capitole Gent.

Borislav Slavov 1

Borislav Slavov

Je kunt er niet omheen: videogames zijn een wereldwijd fenomeen met een enorme culturele impact. En België schrijft mee een stukje geschiedenis. Begin augustus werd immers aangekondigd dat de bestverkochte game op distributieplatform Steam Baldur’s Gate III is, een game die zich afspeelt in de wereld van het populaire rollenspel Dungeons & Dragons, ontwikkeld door het Gentse Larian Studios. Hoog tijd dus om ook de score van de game de nodige aandacht te geven. Componist Borislav Slavov verzorgde eerder al de score voor Divinity: Original Sin II van Larian Studios en die van Crysis 2, waarvoor hij samenwerkte met Hollywoodcomponist Hans Zimmer.

Stephanie Economou Headshot v2 2021 1

Stephanie Economou

Stephanie Economou werd eerder dit jaar de eerste persoon ooit die de Grammy voor beste score voor videogames en andere interactieve media in ontvangst mocht nemen. Haar muziek voor Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök werd dan ook alom geprezen. Economou legt zich echter niet enkel toe op games. Ze componeerde ook muziek voor series als Step Up: High Water, Jupiter’s Legacy en The Chair. In samenwerking met componist Harry Gregson-Williams droeg ze bij aan de scores voor onder meer Mulan, The Meg en The Martian.

2023 Gordy Haab Headshot 1

Gordy Haab

Componist Gordy Haab werd in 2018 voor zijn scores voor de Star Wars-games door Billboard tot de “erfgenaam van John Williams” gedoopt. Hij won verschillende prijzen voor zijn muziek binnen het Star Wars-universum, zoals de Video Game Score of the Year voor Star Wars Battlefront II van de American Society of Composers, Authors and Publishers. Zijn score voor Star Wars: Battlefront won drie prijzen tijdens de Game Developers Conference in 2016: Music of the Year, Best Interactive Score, en Best Instrumental Score. Haab werd genomineerd voor een BAFTA Games Award voor zijn werk voor Star Wars: Battlefront.

Stephen Barton Headshot

Stephen Barton

Stephen Bartons uitgebreide credits in film, televisie en videogames omvatten Star Trek: Picard, alle zestien seizoenen van Apex Legends en het schrijven van de scores voor de Star Wars: Jedi-games, MultiVersus, Call of Duty: Modern Warfare en Unlocked. De live games die hij heeft gescoord (Apex, MultiVersus) hebben wereldwijd meer dan 300 miljoen spelers. Hij werd geboren in 1982 en won op achtjarige leeftijd een prestigieuze beurs om te zingen in Winchester Cathedral Choir. Hij toerde de wereld rond en trad op met talloze orkesten en solisten op locaties als Sydney Opera House, Carnegie Hall en de Royal Albert Hall. Hij begon zijn carrière als componist toen hij 19 was, als assistent van Harry Gregson-Williams (Shrek, The Chronicles of Narnia, Kingdom of Heaven).

Gustavo Santaolalla 2023 2

Gustavo Santaolalla

Tweevoudig Oscarwinnaar Gustavo Santaolalla startte zijn carrière als muziekproducer en heeft twee Grammy’s en niet minder dan 19 Latin Grammy’s op zijn naam staan. Bij de start van het nieuwe millennium begon hij muziek te componeren voor film en tv. Hij werkt vaak samen met Alejandro González Iñárritu (Amores Perros, Babel, Biutiful) en schreef de muziek voor Brokeback Mountain. Ook de scores voor series als Jane the Virgin en Narcos: México zijn van zijn hand. In 2013 voegde hij gamecomponist toe aan zijn cv dankzij zijn score voor The Last of Us. De game werd ontwikkeld door Naughty Dog en overladen met prijzen, waaronder de BAFTA voor Game of the Year. Santaolalla werd vervolgens uitgenodigd om ook de muziek voor de gelijknamige televisieserie te componeren, en sleepte er een nominatie voor de World Soundtrack TV Composer of the Year Award mee in de wacht. Of hij de prijs kan verzilveren, ontdek je tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op zaterdag 21 oktober in Capitole Gent.

PRESS PLAY: Music in Games

Eerder werd al aangekondigd dat Journey-componist Austin Wintory het gamemuziekconcert PRESS PLAY: Music in Games op donderdag 19 oktober zal presenteren. Ook uit zijn oeuvre wordt een selectie muziek gespeeld, namelijk uit Abzû, Assassin’s Creed Syndicate, en de score van Journey kan uiteraard niet ontbreken. Tijdens het concert wordt voor het eerst de WSA Game Music Award uitgereikt, een internationale prijs voor de beste originele score voor een videogame en/of andere interactieve media, gekozen door het publiek.

Line-up van het concert

 • Medal of Honor (Michael Giacchino)
 • L.A. Noire ( Andrew Hale)
 • Celeste (Lena Raine)
 • God of War Ragnarök (Bear McCreary)
 • Star Wars Jedi: Survivor (Gordy Haab, Stephen Barton)
 • Baldur’s Gate 3 (Borislav Slavov)
 • The Legend of Zelda (Koji Kondo)
 • Final Fantasy VII (Nobuo Uematsu)
 • Everybody’s Gone to the Rapture (Jessica Curry)
 • Hearthstone (Peter McConnell)
 • The Last of Us (Gustavo Santaolalla)
 • Assassin’s Creed Syndicate (Austin Wintory)
 • Journey (Austin Wintory)
 • Abzû (Austin Wintory)
 • Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök (Stephanie Economou)

WSA Film Music Days

Het concert PRESS PLAY: Music in Games maakt deel uit van Film Fest Gents WSA Film Music Days van 19 tot en met 21 oktober 2023. Deze filmmuziekdagen bieden een blik achter de schermen van de film- en gamemuziekwereld. Tijdens inspirerende panelgesprekken, masterclasses en talks komen verschillende componisten vertellen over hun vak. Ook Borislav Slavov, Stephanie Economou en Gordy Haab zullen hun kennis delen. Het volledige programma wordt bekendgemaakt in september.