09 20 okt. '24

D'Ardennen opent het 42e Film Fest Gent

P19pm9mrdigb7n9ajqtsbpnn21
08 jul. 2015
De 42e editie van Film Fest Gent opent op dinsdag 13 oktober met 'D’Ardennen', de debuutfilm van Robin Pront met in de hoofdrollen Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens.

In 'D'Ardennen' gaat een brutale homejacking hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z'n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z'n leven op de rails gekregen en probeert z'n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe ongeleid projectiel Kenneth ten koste van alles z'n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

Naast hoofdrolspelers Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval (die ook samen met Robin Pront het scenario schreef) worden de bijrollen vertolkt door Jan Bijvoet, Sam Louwyck, Viviane De Muynck en Peter Van den Begin.

Regisseur Robin Pront: "Als jonge filmmaker kon ik me geen betere start voor mijn eerste langspeelfilm voorstellen. Het filmfestival van Gent te mogen openen, is in België de grootste eer die je met je film kan behalen. Ik ben dan ook ontzettend blij met deze opportuniteit. En bovendien: na 10 jaar vruchteloos proberen, zal ik nu eindelijk eens binnen mogen op de openingsavond van het filmfestival ! ;-) "

Artistiek directeur Film Fest Gent Patrick Duynslaegher over de keuze van 'D’Ardennen': “We zijn bijzonder blij om de 42e editie van Film Fest Gent te kunnen openen met 'D’Ardennen'. Het is de taak van een filmfestival om nieuw talent te spotten. Wat we nu zeker doen door de rode loper uit te rollen voor Robin Pront, wiens eerste lange speelfilm meteen een schot in de roos is: een verbazende en in de Vlaamse cinema vrij unieke mix van genre-cinema en auteursfilm. Deze donkere thriller is onversneden Flemish noir, niet geschikt voor toeschouwers die niet tegen een bloederig stootje kunnen, maar warm aanbevolen voor iedereen die een rasecht filmer aan het werk wil zien en van de verrassende prestaties wil genieten van Veerle Baetens, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.”

'D’Ardennen' werd geproduceerd door Bart Van Langendonck voor Savage Film in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). Release voorzien op woensdag 14 oktober.

Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot en met 24 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Bijloke en ’t Kuipke.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?