09 20 okt. '24

Dank voor je bijdrage in de strijd tegen armoede

P1b3cqan7e17g86m1126np9u12ug1
Nieuws 07 dec. 2016
Film Fest Gent sloeg dit jaar opnieuw de handen ineen met de organisatoren van de Gentse Dag tegen Armoede. Bij de bestelling van je tickets voor de 43e editie van het festival kon je een extra bijdrage storten voor vzw KRAS. Dat bracht het mooie bedrag van € 5.594 op!

I, Daniel Blake

De openingsfilm van het festival zette al de toon. ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach kaart sociale ongelijkheid aan en toont aan dat armoede geen eigen keuze is. Het verhaal uit de film is voor velen geen fictie. Film Fest Gent maakte daarom de brug met de Dag tegen Armoede. Elke bezoeker van het festival kon dit jaar een extra bijdrage storten voor vzw KRAS: Kring Rond Mensen in Armoede in de Stad. Deze vzw ondersteunt vijftien armoedeorganisaties in Gent.

Daarnaast zette Film Fest Gent ook in op het sensibiliseren van de bezoekers van het festival. Vzw KRAS kreeg de nodige aandacht bij de meer dan 5000 bezoekers die de film zagen tijdens de openingsavond, tijdens de voorstelling voor personeelsleden van de Stad en de overige vertoningen van de film gedurende het festival.

Meer dan geld

Alles samen stortten de bezoekers van Film Fest Gent 5.594 euro op de rekening van vzw KRAS. En daar bleef het niet bij. Een aantal festivalbezoekers meldden zich aan als vrijwilliger voor vzw KRAS of boden materiële hulp aan. Een aanbod waar vzw KRAS dankbaar gebruik van zal maken. Hun werking draait bijna volledig op vrijwillige hulp.

Voor iedereen die meewerkt aan het Gentse armoedebeleidsplan zijn dergelijke samenwerkingen een opsteker - OCMW-voorzitter Rudy Coddens

Partners in strijd tegen armoede

De samenwerking tussen Film Fest Gent en de Dag tegen Armoede is niet nieuw. Al een aantal jaar vinden beide partners manieren om samen te werken om zo het verzet tegen armoede te steunen. Ook voor 2017 wordt opnieuw gekeken wat mogelijk is.

‘Een film als ‘I, Daniel Blake’ is belangrijk in de strijd tegen armoede. Het geeft stof tot nadenken en toont aan dat armoede geen eigen keuze is. Film Fest Gent zette nog een tandje bij door concreet in eigen stad het verzet aan te binden tegen armoede. Voor iedereen die meewerkt aan het Gentse armoedebeleidsplan zijn dergelijke samenwerkingen een opsteker’, aldus OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

Aan al onze bezoekers, ook namens vzw KRAS en OCMW Gent, een groot dankjewel!

Tags

FFG 2016

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?