10 21 okt. '23

Daniel Fish - Eternal @ Vooruit

P1a1e1l85nfhblsm8epj21hof1
12 okt. 2015

Twee acteurs, twee camera’s, twee uur, één take. Twee acteurs die twee uur lang de laatste scène naspelen van de bekende film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (Michel Gondry). Dat dat alles behalve saai is, bewijst de video-installatie ‘Eternal’. De videoperformance was in 2013 een van de hoogtepunten van het New Yorkse alternatieve kunstenfestival ‘Under the Radar’. The New York Times schreef: “Dit is een intellectueel plezier, en verrassend genoeg, heeft ‘Eternal’ ook een emotionele impact.”

In juli 2013 verzamelde theaterregisseur Daniel Fish een filmploeg om acteur Thomas Jay Ryan (die ook in de originele film te zien was) en actrice Christina Rouner (‘Law & Order’) twee uur lang te filmen terwijl ze telkens opnieuw dezelfde scène naspelen. De opdracht was: wat er ook gebeurt, blijven filmen. Het resultaat is de videoperformance ‘Eternal’, bestaande uit twee schermen, Ryan op het ene, Rouner op het andere. De acteurs maken hun vertolking tot een spel van ritme, toon, lichaamstaal, timing, improvisatie …, waardoor de sfeer van die ene scène telkens omslaat: van doorleefd en serieus naar zo komisch dat ze er zelf de slappe lach van krijgen. 23 keer krijg je de scène te zien, maar ze verveelt geen seconde!

Daniel Fish - Eternal @ Vooruit
wo 14.10.15 17:30 - 19:30 - Domzaal
do 15.10.15 20:00 - 22:00 - Domzaal

Bestel je tickets hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.