09 20 okt. '24

'Da Yie' van Anthony Nti wint in Clermont-Ferrand

20191013 ffg2019 jeroen willems 088
Nieuws 12 feb. 2020
Met zijn korte film ‘Da Yie’ won de Antwerpse filmmaker Anthony Nti de grote prijs op het internationaal kortfilmfestival van Clermont-Ferrand, het belangrijkste festival van de korte film. Eerder won Nti met zijn film de publieksprijs op Film Fest Gent en in Leuven Kort werd hij bekroond als beste Vlaamse kortfilm.

‘Da Yie’ vertelt het verhaal van een vreemdeling die de opdracht krijgt om in Ghana kinderen te ronselen. Zo vertrouwt hij Prince en Mathilde toe aan zijn opdrachtgevers maar al snel begint hij te twijfelen en wordt hij bezorgd over de toekomst van de kinderen. ‘Da Yie’ nam Nti op in zijn geboorteland Ghana.

Anthony Nti, afgestudeerd aan het RITCS, is nu ook als coregisseur betrokken bij de productie van de nieuwe Ketnet-reeks ‘Hoodie’ en werd recent nog geselecteerd om deel te nemen aan Talent Village, een programma voor getalenteerde jonge filmmakers van het filmfestival van Les Arcs.

In het labo-programma van Clermont-Ferrand kreeg Soetkin Verstegen een speciale vermelding voor haar korte experimentele film ‘Freeze Frame’. Verstegen studeerde af aan LUCA School of Arts en werkt vooral in het buitenland. ‘Freeze Frame’ werd op locatie in Duitsland gedraaid.

Het festival van Clermont-Ferrand brengt jaarlijks meer dan 165.000 bezoekers naar de stad en wordt bijgewoond door 3.500 filmprofessionals.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?