11 22 okt. '22

Cool Abdoul: film in openlucht

Cool Abdoul still 2
Nieuws 08 aug. 2022

Zin om nog eens van een film te genieten in de openlucht? Op 3 september 2022 organiseert Film Fest Gent, in samenwerking met jeugdhuis Nieuw Gent en Theater Larf!, een openluchtvertoning van Cool Abdoul. De film ging in première tijdens de 48ste editie van Film Fest Gent en vertelt het verhaal van de Gentse bokslegende Ismaïl Abdoul, alias Cool Abdoul (vertolkt door Nabil Mallat).

Poster Cool Abdoul

Cool Abdoul

Regisseur Jonas Baeckeland verfilmde het bewogen leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul tot de biopic Cool Abdoul, een karaktergedreven drama over dromen, ambitie en tragiek. Abdoul won de Europese titel en werd daarna gearresteerd en veroordeeld voor een gevangenisstraf van vijf jaar. Patser- en Into the Night-acteur Nabil Mallat onderging een indrukwekkende fysieke transformatie om Abdoul te vertolken.

Om zijn internationale boksambities te financieren gaat Abdoul aan de slag als portier, waar hij in aanraking komt met het nachtleven en de drugshandel. Hij vervreemdt van zijn grote liefde Sylvie (Anemone Valcke) en zijn coach (Johan Heldenbergh) die zijn leven op de rails hielden. Hij komt terecht in een strijd tussen zijn eigen normen en waarden en discriminatie naar zijn eigen gemeenschap. Zal Abdoul het ultieme gevecht met zichzelf winnen?

Cool Abdoul is de eerste langspeelfilm van Jonas Baeckeland. Fikry El Azzouzi schreef samen met Baeckeland en Wouter Van Haver het scenario.

Praktisch

De film wordt voorafgegaan door allerlei activiteiten, en je wordt voorzien van een hapje en een drankje. Om 17:00 gaat het programma van start met 'boks sparring', een boksvorm waarbij de deelnemers de technieken van een vrij gevecht aangeleerd krijgen. Verder staat er ook een Q&A met Ismaïl Abdoul op de planning, gevolgd door enkele rap-optredens. De voorstelling van de film start om 20:30. Afspraak op de Tine Hannick-site (Titannick). De inkom is gratis, je hoeft dus niet te reserveren.

De openluchtvertoning van Cool Abdoul is een samenwerking tussen Film Fest Gent, jeugdhuis Nieuw Gent en Theater Larf!.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.