09 20 okt. '24

Cool Abdoul: film in openlucht

CA DD03 36
Nieuws 08 aug. 2022
Zin om nog eens van een film te genieten in de openlucht? Op 3 september 2022 organiseert Film Fest Gent, in samenwerking met jeugdhuis Nieuw Gent en Theater Larf!, een openluchtvertoning van Cool Abdoul. De film ging in première tijdens de 48ste editie van Film Fest Gent en vertelt het verhaal van de Gentse bokslegende Ismaïl Abdoul, alias Cool Abdoul (vertolkt door Nabil Mallat). De openluchtvertoning van Cool Abdoul is een organisatie van jeugdhuis Nieuw Gent, in samenwerking met Film Fest Gent en Theater Larf!.
Poster Cool Abdoul

Cool Abdoul

Regisseur Jonas Baeckeland verfilmde het bewogen leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul tot de biopic Cool Abdoul, een karaktergedreven drama over dromen, ambitie en tragiek. Abdoul won de Europese titel en werd daarna gearresteerd en veroordeeld voor een gevangenisstraf van vijf jaar. Patser- en Into the Night-acteur Nabil Mallat onderging een indrukwekkende fysieke transformatie om Abdoul te vertolken.

Om zijn internationale boksambities te financieren gaat Abdoul aan de slag als portier, waar hij in aanraking komt met het nachtleven en de drugshandel. Hij vervreemdt van zijn grote liefde Sylvie (Anemone Valcke) en zijn coach (Johan Heldenbergh) die zijn leven op de rails hielden. Hij komt terecht in een strijd tussen zijn eigen normen en waarden en discriminatie naar zijn eigen gemeenschap. Zal Abdoul het ultieme gevecht met zichzelf winnen?

Cool Abdoul is de eerste langspeelfilm van Jonas Baeckeland. Fikry El Azzouzi schreef samen met Baeckeland en Wouter Van Haver het scenario.

Het programma

De film wordt voorafgegaan door allerlei activiteiten.

 • 17:00 Rap
  Flow 9000, Yung Para, Scr-Vany, Para Albax, Bands, Yung Willy, Dymawolf, Lil Jeremy, Mila, Sal x, Rycon, Ilya, BoyBlack
 • 18:00 Box Sparring
  Mohammed Ali en Serhane van Rachid Gym
  Workshop waarbij de deelnemers de technieken van een vrij gevecht aangeleerd krijgen.
 • 19:30 Q&A met Ismaïl Abdoul, Jonas Baeckeland & Amir (Salah) Bouchikhi
  Interview door jeugdhuis Nieuw Gent
 • 20:30 filmvertoning Cool Abdoul

Praktisch

Adres
Afspraak op de Tine Hannick-site (Titannick), Kikvorsstraat 40, 9000 Gent
Inkom
Gratis, je hoeft dus niet te reserveren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?