09 20 okt. '24

'CONFITUUR' SLOTFILM 31e FILMFESTIVAL GENT

16 aug. 2004
'Confituur', de tweede langspeelfilm van Lieven Debrauwer, wordt de slotfilm van de 31ste editie van het Filmfestival Gent. De film wordt vertoond op 16 oktober, voorafgegaan door de uitreiking van de festivalprijzen en gevolgd door een groots slotfeest.
'Confituur' schetst een gevoelig maar humoristisch portret van een koppel dat besluit te scheiden na vijftig jaar huwelijk. Marilou Mermans en Rik Van Uffelen nemen de hoofdrollen voor hun rekening, Viviane De Muynck, Ingrid De Vos, Chris Lomme, Jasperina de Jong en Jaak Van Assche vervolledigen de indrukwekkende cast.

'Confituur' vertelt het ontroerende verhaal van schoenmaker Tuur en zijn vrouw Emma. Terwijl het feest voor hun vijftigste huwelijksverjaardag in volle gang is, wordt het Tuur allemaal wat te veel en hij vertrekt. Tuur laat zijn huis, zijn zaak en zijn vrouw in de steek en gaat logeren bij zijn zus, eigenares van een cabaret en het zwarte schaap van de familie. Terwijl hij koppig wacht tot zijn vrouw hem komt opzoeken, heeft Emma besloten haar leven weer in eigen handen te nemen.

Regisseur Lieven Debrauwer zet met 'Confituur'

- zijn tweede langspeelfilm na 'Pauline en Paulette' - opnieuw een zeer menselijke en humoristische prent over oudere mensen neer. Net als in zijn langspeeldebuut 'Pauline en Paulette' (2001) portretteert Lieven Debrauwer met veel oog voor detail het alledaagse leven. 'Pauline en Paulette' sleepte in 2001 vijf Plateau Prijzen in de wacht, waaronder die voor Beste Belgische Film. Voor zijn kortfilm 'Léonie' (1996) won Lieven Debrauwer de Jury Prijs voor de Beste Kortfilm op het filmfestival van Cannes.

De slotfilm 'Confituur' wordt vertoond op zaterdag 16 oktober om 20u00 in zaal Capitole. Vooraf is er de uitreiking van de festivalprijzen en de avond eindigt in schoonheid met een slotfeest in de Vooruit.

De 31ste editie van het Filmfestival Gent vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober en staat in teken van de Zuid-Afrikaanse cinema. Net als de vorige jaren zal er ook veel nadruk op (film)muziek komen te liggen. Het volledige programma van het filmfestival wordt op 22 september bekend gemaakt en is vanaf die dag online te raadplegen op de filmfestivalwebsite (

www.filmfestival.be) of in de gratis Focus Knack Special programmagids.

De ticketverkoop start op 27 september, tickets kunnen besteld worden via Fnac en de filmfestivalwebsite.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?