09 20 okt. '24

Concert: Rota/Fellini

08 mei 2014
Naar aanleiding van een grote overzichtstentoonstelling in het Caermersklooster wordt tijdens de 41e festivaleditie (14 tot 25 oktober 2014) op diverse manieren aandacht besteed aan het werk van Federico Felini. Op donderdag 23 oktober vindt daarom in Muziekcentrum De Bijloke het concert ‘Rota/Fellini’ plaats met symfonische muziek uit de films van de regisseur van ‘La Dolce Vita’ en ‘La Strada’, uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Niemand heeft beter de wereld van een filmregisseur op muziek gezet dan Nino Rota dat deed voor het werk van Federico Fellini, de beroemdste filmmaker die Italië ooit heeft voortgebracht en van wie Film Fest Gent in samenwerking met Caermersklooster een grote overzichtstentoonstelling brengt.

Je hoeft maar de eerste tonen van Rota’s circusachtige deuntjes te horen of ze toveren zo de beeldenslierten van de Italiaanse maestro te voorschijn: de vrouwen met hun wonderbaarlijke levenslust en gewilligheid, de monsters, reuzen, dwergen, narren, hoeren in alle rangen en standen, de moeder-madonna’s. Vanaf Lo Sceicco bianco in 1952 schreef Rota alle filmmuziek voor Fellini’s films, tot hij in 1979 op 68-jarige leeftijd overleed, niet lang na het voltooien van de soundtrack voor Fellini’s muzikaalste film Prova d’Orchestra (1979).

In het kader van de Fellini-expo brengt Film Fest Gent een uniek Nino Rota concert. Een eerste deel van het programma is gewijd aan Rota’s composities voor Fellini; in het tweede deel komt Rota’s samenwerking aan bod met Francis Coppola (The Godfather), Franco Zeffirelli (Romeo and Juliet) en Luchino Visconti (Rocco e i Suoi Fratelli; Il Gattopardo).

Concert ‘Rota/Fellini’
Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé
23 oktober 2014
De Bijloke

Prijzen:
Rang 1 - Standaard - € 30.00
Rang 2 - Standaard - € 20.00

Klik hier om je ticket te reserveren

of wordt FILM FEST GENT MUSIC FRIEND

Om de grootste fans van Film Fest Gent de kans te geven om nog meer uit het festival te halen werden in 2013 de 'Film Fest Friends’ gelanceerd. Hierbij werd ook speciale categorie ‘Music Friends’ ontwikkeld om de filmmuziekfanaten de muziek op het festival nog intenser te laten beleven. Het aantal plaatsen bij de Music Friends is beperkt tot 20 omdat in dit pakket een exclusieve 'behind the scenes' ervaring wordt voorzien tijdens de repetitie van de ‚World Soundtrack Awards Ceremony & Concert'.

Het volledige pakket voor de ‘Music Friends’ bestaat uit:
Jouw voordelen:

 • je lidmaatschap is geldig vanaf aankoop tot eind Augustus 2015.
 • je ontvangt een gepersonaliseerde Film Fest Friends lidkaart
 • je krijgt een VIP ticket voor het 14e World Soundtrack Awards Ceremonie & Concert, inclusief receptie na het concert
 • je krijgt een gegarandeerde plaats op de meet & greet met de componisten (de officiële persontmoeting van de WSA) op zaterdag 25 oktober
 • je ontvangt een VIP-ticket voor het concert Nino Rota in Concert, inclusief receptie na het concert
 • je krijgt de CD Cliff Martinez uit de reeks For The Record van Film Fest Gent
 • je krijgt een exclusieve “behind the scenes” ervaring tijdens de repetities van het 14e World Soundtrack Awards Ceremonie & Concert
 • je kan deelnemen aan een exclusieve meet & greet met maestro Dirk Brossé
 • je ontvangt 1 maand gratis De Morgen
 • je ontvangt op regelmatige basis de exclusieve Friends updates
 • Binnen de 2 weken ontvang je jouw persoonlijke Film Fest Friends lidkaart.

Tarief: 250€ (aantal plaatsen is beperkt!)

Klik hier om MUSIC FRIEND te worden!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?