11 22 okt. '22

Concert Cliff Martinez op 14e World Soundtrack Awards

08 mei 2014

Film Fest Gent is verheugd de Amerikaanse componist en ex-drummer van de rockband ‘Red Hot Chili Peppers’ Cliff Martinez te mogen verwelkomen op het traditionele filmmuziek- concert tijdens het tweede deel van het World Soundtrack Awards Ceremony & Concert op zaterdag 25 oktober. Brussels Philharmonic brengt de muziek van Cliff Martinez live olv Dirk Brossé, begeleid door filmfragmenten op groot scherm.

Naar goede gewoonte wordt de 41e editie feestelijk afgesloten met het World Soundtrack Awards Concert, het jaarlijkse filmmuziek event dat intussen aan zijn veertiende editie toe is en voor de internationale uitstraling zorgt van Film Fest Gent. Centrale gast dit jaar is de Amerikaanse filmcomponist en ex-drummer van de rockband Red Hot Chili Peppers Cliff Martinez. Het WSA-concert zal vooral in het teken staan van zijn samenwerking met Steven Soderbergh, van wie hij de vaste componist is (sex, lies and videotape, Traffic, Kafka, Contagion, The Limey, Solaris). Vanzelfsprekend staan ook zijn twee cult-scores voor Drive en Only God Forgives (beiden met Ryan Gosling) van Nicolas Winding Refn op het programma, alsook zijn muziek voor Spring Breakers van Harmony Korine.

Wees erbij om te zien en te horen hoe de man die ooit 72 uur ononderbroken drumde de grenzen van de filmmuziek blijft verleggen met zijn elegante en atmosferische mix van meditatieve melodieën, orkestrale elementen, elektro sounds, gitaar samples en techno clubmuziek.

De WSA verwelkomt ook Discovery of 2013 Dan Romer. De gewezen frontman en akoestische guitarist van de indie pop-rock band Fire Flies werd tot ontdekking van het jaar uitgeroepen voor zijn meeslepende score voor zijn lange speelfilm: Beasts of the Southern Wild waarmee regisseur Benh Zeitlin in 2012 meteen de Grote prijs van de jury won op het festival van Sundance, de Caméra d’or op het filmfestival van Cannes en de Explorezone award van de jongerenjury op Film Fest Gent.

Tickets zijn beschikbaar vanaf €30. Tickets voor studenten zijn te verkrijgen aan €20. Een VIPticket bedraagt €90 en omvat ontvangst vanaf 19u door onze hostessen, exclusieve plaatsen in de concertzaal met uniek zicht op het orkest en de artiesten, een programmaboekje, receptie na het concert met hapjes en drank, bewaakte vestiaire en professionele begeleiding door hostessen naar de concertzaal.

Klik hier om je tickets te bestellen voor de 14e World Soundtrack Awards Ceremony en Concert.

of wordt FILM FEST GENT MUSIC FRIEND

Om de grootste fans van Film Fest Gent de kans te geven om nog meer uit het festival te halen werden in 2013 de 'Film Fest Friends’ gelanceerd. Hierbij werd ook speciale categorie ‘Music Friends’ ontwikkeld om de filmmuziekfanaten de muziek op het festival nog intenser te laten beleven. Het aantal plaatsen bij de Music Friends is beperkt tot 20 omdat in dit pakket een exclusieve 'behind the scenes' ervaring wordt voorzien tijdens de repetitie van de ‚World Soundtrack Awards Ceremony & Concert'.

Het volledige pakket voor de ‘Music Friends’ bestaat uit:
Jouw voordelen:

  • jouw lidmaatschap is geldig vanaf aankoop tot eind Augustus 2015.
  • je ontvangt een gepersonaliseerde Film Fest Friends lidkaart
  • je krijgt een VIP ticket voor het 14e World Soundtrack Awards Ceremonie & Concert, inclusief receptie na het concert
  • je krijgt een gegarandeerde plaats op de meet & greet met de componisten (de officiële persontmoeting van de WSA) op zaterdag 25 oktober
  • je ontvangt een VIP-ticket voor het concert Nino Rota in Concert, inclusief receptie na het concert
  • je krijgt de CD Cliff Martinez uit de reeks For The Record van Film Fest Gent
  • je krijgt een exclusieve “behind the scenes” ervaring tijdens de repetities van het 14e World Soundtrack Awards Ceremonie & Concert
  • je kan deelnemen aan een exclusieve meet & greet met maestro Dirk Brossé
  • je ontvangt 1 maand gratis De Morgen
  • je ontvangt op regelmatige basis de exclusieve Friends updates

Binnen de 2 weken ontvang je jouw persoonlijke Film Fest Friends lidkaart.

Tarief: 250€ (aantal plaatsen is beperkt!)

Klik hier om MUSIC FRIEND te worden!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.