08 19 okt. '24

Coming of Age

8 2
Tips 27 sep. 2018
Opgroeien, het kan soms lastig zijn. Of ontroerend. Of gewoon hilarisch. Coming-of-age-films dekken vaak het hele emotionele spectrum. Op Film Fest Gent vind je ze vooral in de Explore Zone, maar eigenlijk ook in de andere parcours van het programma.

In ‘Mario’ volgen we twee veelbelovende voetballers bij de Duitse subtopper Hannover. De jongens kunnen hun gevoelens voor elkaar niet langer verstoppen en dat merkt ook het clubbestuur. Ze staan voor de ultieme keuze: gaan ze voor een carrière in de voetbalwereld of voor elkaar?

Voor iedereen die niet goed weet hoe de jeugd zijn dagen slijt in Denemarken: Kasper Rune Larssen schotelt het je voor in zijn debuutfilm. We volgen een groep jongeren die niets liever doen dan rondhangen. Zo ook het hoofdpersonage Norge, maar dat verandert wanneer een van zijn onenightstands plots zwanger aan zijn deur staat.

Met een titel die bijna letterlijk uit de teksten van Albert Camus komt, heeft regisseur AdilkhanYerzhanov een intiem portret gemaakt van twee minderbedeelde jongeren die een beter leven opzoeken. De film toont hun tocht in een scherpe aanklacht tegen de wanpraktijken in de voormalige Sovjetrepublieken.

Met deze langspeler is ook de Spaanse film vertegenwoordigd binnen dit thema. Het debuut van Echevarría zoomt in op de zigeunerwereld in de buitenwijk van Madrid, waar jonge meisjes worden uitgehuwelijkt. Carmen is een van die meisjes, maar zij heeft het meer voor Lola, een tiener die zelf nog uitzoekt waar haar seksuele voorkeuren liggen.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?