09 20 okt. '24

Ciné Privé in Nieuw Gents decor

Cookie still 03
Nieuws 13 mrt. 2018
Ciné Privé dat in Gent plaats heeft van 15 tot 18 maart 2018, is een rondtrekkend film- en mediafestival. Het wil het publiek op verrassende en uitzonderlijke locaties laten kennis maken met kort- en langspeelfilms, documentaires en animatiefilms gemaakt door lokaal en internationaal aanstormend talent.

Als organisatie van Cultuur Gent begon het elf jaar geleden als filmfestival aan huis. De huiskamers zijn geëvolueerd naar uitzonderlijke locaties, vorig jaar in de Circuskerk in Malem, dit jaar vormt Nieuw Gent met buurtatelier CAMPUS (De Pintelaan 263) en het Gents Universiteitsmuseum (Krijgslaan 281) het decor.

Donderdag 15 en vrijdag 16 maart worden er diverse in één blok samengebrachte kortfilms vertoond en op zaterdag 17 maart gaat de aandacht naar Nathalie Teirlinck, winnares van de Cultuurprijs van de Stad Gent 2017. Zij vertoont films van gevestigde waarden die haar eigen werk inspireerden. Daarbij komen namen aan bod als Nuri Bilge Ceylan, Ruben Öslund, Abbas Kiarostami en Chantal Akerman. Op zondag 18 maart wordt in de Christus Koningkerk (Rerum Novarumplein) gratis de familiefilm de ‘Grote Vriendelijke Reus’ vertoond, een film van Steven Spielberg naar het gelijknamige boek van Roald Dahl.

Ciné Privé is echter meer dan film. Het Vierseizoenenfestival, een project van Vzw Jong en Mais Quelle Chanson, zorgt voor concerten van lokaal talent en Masala TV trekt de straten van Nieuw Gent op voor een reportage en talkshow over de buurt. Beginnende filmmakers kunnen op zaterdagmiddag op speeddate bij experts uit de filmwereld. Tijdens de 1-op-1 ontmoetingen krijgen ze advies op maat van onder andere Wim De Witte, programmator en producer van Film Fest Gent, Rik Stallaerts producer bij Canvas, Julie Mahieu reporter bij Woestijnvis, Bert Lesaffer van het KASK, Tine Van Kerkhoven van Dalton Distribution.

Tussendoor kan je doorlopend naar de foto-expo met stills uit het werk van Nathalie Teirlinck of kijken naar de knappe wervende festivalteaser van Britt Raes.

Meer informatie: www.cineprive.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?