10 21 okt. '23

Charlie en Hannah gaan naar Slamdance

P1c03onhjkqgl3b31ms71rev1rf71
Nieuws 29 nov. 2017

'Charlie en Hannah gaan uit', debuutfilm van Bert Scholiers en slotfilm van de afgelopen 44e editie van Film Fest Gent, is geselecteerd voor Slamdance, één van de meest eigenzinnige filmfestivals van de VS.

Slamdance wordt algemeen beschouwd als hip, non-conformistisch jong broertje van het beroemde Sundance filmfestival en wordt op hetzelfde moment georganiseerd (van 19 tot 25 januari 2018) en het vindt eveneens plaats in Park City (Utah).

Slamdance richt zich op jong, ontluikend talent en belangrijke hedendaagse film- en televisiemakers als Lena Dunham ('Girls'), Christopher Nolan ('Dunkirk', 'Interstellar') en Larry Clark ('Kids') zijn alumni van het festival. Slamdance is ook het festival waar de meest winstgevende film aller tijden, 'Paranormal Activity', in première ging. ‘Charlie en Hannah’ zit in de competitie voor het beste narratieve debuut en werd geselecteerd uit meer dan 7.000 films.

‘Charlie and Hannah’s Grand Night Out’, zoals de internationale titel luidt, is een hippe en frisse relatiekomedie met in de hoofdrollen drie beste vriendinnen (Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Frances Lefebure), pratende borsten, vliegende ananassen en héél veel gin and tonic.

‘Charlie en Hannah gaan uit’ werd geproduceerd door Minds Meet en Altitude100 en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en taxshelter.be. In Vlaanderen komt de film uit op 14 februari.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.