09 20 okt. '24

CD Ryuichi Sakamoto nu te koop

P1aus631iraicfki1ivjij1mqg1
Nieuws 12 okt. 2016
Goed nieuws: je kan nu ook thuis genieten van Ryuichi Sakamoto’s filmmuziek! De Japanse componist bracht reeds verschillende platen uit, maar het is voor het eerst dat Sakamoto’s beste filmscores werden verzameld op één album: Music for Film. Met dank aan zijn fans, want het album kwam tot stand via crowdfunding op intiatief van Film Fest Gent, World Soundtrack Awards en Brussels Philharmonic.

Ryuichi Sakamoto componeerde de scores voor meesterwerken als ‘Merry Christmas Mr. Lawrence’, ‘The Last Emperor’, ‘Femme Fatale’ en het Oscargenomineerde ‘The Revenant’. De winnaar van een BAFTA Award, Grammy, Oscar en Golden Globes gaf het vertrouwen aan dirigent Dirk Brossé en Brussels Philharmonic. Dit unieke album is te koop via onze webshop en onze merchandise stand op het festivalplein aan Kinepolis.

Het concert World Soundtrack Awards Concert op 20 oktober is uitverkocht, maar voor het Gala op 19 oktober zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Ryuichi Sakamoto zal op deze avond deelnemen aan de opvoering van enkele van zijn werken, evenals andere aanwezige componisten. Tickets voor 19 oktober koop je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?