12 23 okt. '21

CARTE BLANCHE FILM FEST GENT op FIFA van Mons

P18hmpi5a0r9p1btcb412cj7ko1
26 feb. 2014

Het dertigste Festival International du film d'amour de Mons (FIFA) dat plaatsvond van 14 tot 21 februari pakte voor het eerst uit met een 'carte blanche' Film Fest Gent. Op één avond werden twee onuitgegeven films die in oktober vorig jaar op de 40e editie van Film Fest Gent in première gingen nu ook voor 't eerst aan het Waalse publiek gepresenteerd. De keuze viel op de Duitse film ZUM GEBURTSTAG (Pour ton anniversaire) van de Franse regisseur Denis Dercourt en op de Vlaamse film 82 DAYS IN APRIL van Bart Van den Bempt.

Jérôme Lemonnier, Franse filmcomponist en vaste medewerker van Denis Dercourt , kwam de film voorstellen aan het enthousiaste FIFA publiek.

Bart Van den Bempt was vergezeld van zijn hoofdrolspeler Marc Peeters voor de vertoning van 82 DAYS IN APRIL.

Voor gedelegeerd bestuurder André Ceuterick is de samenwerking met Film Fest Gent ook belangrijk ter promotie van de Vlaamse film in Bergen en omstreken waar zeker kleinere en meer kwetsbare producties als 82 DAYS IN APRIL moeilijk hun weg vinden naar de reguliere bioscoop. Bij de presentatie van de film vroeg hij Patrick Duynslaegher de ambassadeur te willen zijn van de Vlaamse film in Mons.

Klik hier voor de synopsis en trailer van ZUM GEBURTSTAG.

Klik hier voor de synopsis en trailer van 82 DAYS IN APRIL.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.