10 21 okt. '23

‘Cargo’ vaart van Oostende naar San Sebastian

P1blcun24efbu1n6d1rdr1lba75r1
Nieuws 19 jul. 2017

Nadat hij op 8 september het filmfestival van Oostende heeft geopend mag Gilles Coulier met zijn debuutfilm ‘Cargo’ naar het filmfestival van San Sebastian (22 tot 30 september). Daar is ‘Cargo’ geselecteerd voor het programma New Directors, de competitie voor eerste of tweede langspeelfilms. De winnaar maakt kans op een geldprijs van 50.000 euro.

Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele spelen de hoofdrollen in een verhaal over een gezin dat aan de rand van de afgrond belandt. Als Leon Broucke overboord valt van zijn vissersboot en in een diepe coma verzinkt, komt de verantwoordelijkheid over het familiebedrijf bij zijn zoon Jean terecht. Die worstelt met een enorme schuldenberg en verzeilt in onderhuidse conflicten met zijn twee broers. Broer Francis wordt verscheurd door de keuze tussen zijn familie en zijn geheime liefde en broer William keert, om aan een leven in de misdaad te ontsnappen, naar huis terug. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en wil zijn achtjarige zoon een betere toekomst bezorgen. Lukt dat zonder stappen te zetten in een crimineel milieu?

Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont en bijrollen in de film worden vertolkt door Roland Van Campenhout, Josse De Pauw, Chiel Vande Vijvere, Gilles De Schrijver en Mathias Sercu. ‘Cargo’ is het langspeelfilmdebuut van Gilles Coulier die voor tv de succesvolle reeks ‘Bevergem’ regisseerde. Hij draaide ook al enkele kortfilms waaronder ‘Ijsland’ en ‘Mont Blanc’ die allebei in Cannes werden vertoond respectief in de Cinéfondation (sectie voor filmscholen) en in de officiële kortfilmcompetitie.

‘Cargo’ komt bij ons op 13 september 2017 in de zalen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.