09 20 okt. '24

'Capharnaüm' wint North Sea Port Publieksprijs

18 1999 cover
Nieuws 22 okt. 2018
U heeft beslist: 'Capharnaüm', de Libanese Oscarinzending van Nadine Labaki, wint de North Sea Port Publieksprijs 2018. Na elf festivaldagen waarin alles samen zowat 150 films vertoond werden, kon de emotioneel overtuigende film rekenen op de hoogste waardering van het publiek.

In 'Capharnaüm' verkent Nadine Labaki de harde realiteit van aan hun lot overgelaten straatkinderen zonder identiteitspapieren. Het hoofdpersonage, de twaalfjarige Zain, is weggelopen van huis en probeert te overleven in de sloppenwijken van Beirut. Hij spant een rechtszaak aan tegen zijn ouders, omdat zij hem ter wereld hebben gebracht in zo'n erbarmelijk milieu. De indrukwekkende acteerprestaties en Labaki's directe stijl maken van 'Capharnaüm' een authentieke, emotioneel overtuigende film die ook het publiek wist te bekoren.

De North Sea Port Publieksprijs wordt bepaald door het publiek dat na elke voorstelling zijn stem kan uitbrengen en is goed voor een distributiepremie van €5.000 voor de Belgische distributeur, samen met een mediacampagne ter waarde van €12.000. De film wordt vanaf 28 november in de Belgische zalen uitgebracht door Cinéart.

De top vijf van de North Sea Port Publieksprijs wordt verder vervolledigd door het migrantendrama ‘Eldorado’ op de tweede plaats, 'Carmen y Lola’ op de derde plaats en de openings - en slotfilm van het 45e Film Fest Gent 'Girl' en 'Beautiful Boy' op de respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?