10 21 okt. '23

Cannes’ Cinéfondation ruggensteunt Teodora Ana Mihai

P1blt0j6s8gji1bso1gr8qc11ubj1
Nieuws 25 jul. 2017
Met haar project ‘La Civil’ is de Roemeens-Belgische filmmaakster Teodora Ana Mihai geselecteerd voor het residentieprogramma van Cinéfondation, een initiatief van het filmfestival van Cannes. Ze is een van de zes getalenteerde internationale filmmakers die de kans krijgen om, in hartje Parijs, meer dan vier maanden aan hun filmproject te werken. Cinéfondation biedt daarbij persoonlijke begeleiding en professionele omkadering bij het schrijven. Er staan ook ontmoetingen met filmprofessionals op het programma en er is financiële ruggensteun

In haar langspeelfilmdebuut heeft Teodora Ana Mihai het over het leven in een door drugsoorlogen verscheurde Mexico. Haar scenario is gebaseerd op waar gebeurde feiten en gaat over een Mexicaanse moeder van wie de tienerdochter wordt gekidnapt door het beruchte Los Zetas-drugskartel. Ze schreef het scenario samen met schrijver Antonio De Rosario.

Teodora Ana Mihai werd in Roemenië geboren en groeide op in ons land. Ze volgde filmstudie aan het Sarah Lawrence College in New York en werkte daarna onder meer als regieassistent in de filmindustrie. In 2014 maakte ze met ‘Waiting for August’ een opgemerkte documentaire over het leven van een tienermeisje in een sociaal woonblok in de Roemeense stad Bacãu. Op internationale festivals behaalde ze er tal van prijzen mee.

Fien Troch en Lukas Dhont werden eerder, respectief in 2007 en 2016, geselecteerd voor het residentieprogramma.

‘La Civil’ wordt geproduceerd door One for the Road, in coproductie met het Roemeense Luna film en Pimienta Films uit Mexico. Het VAF filmfonds verleent al ontwikkelingssteun.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?