11 22 okt. '22

'Call Me By Your Name' wint Explore Zone Award

P1bsr5em4i12f712jpejc1hrk14hd1
Nieuws 19 okt. 2017

De Film Fest Gent jongerenjury reikte vanavond de Explore Award uit aan Luca Guadagnino’s coming-of-agedrama ‘Call Me by Your Name’ voor de “verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score”. Met de prijs bekroont de zeskoppige jury, allen tussen 18 en 26 jaar oud, de beste film uit het Explore Zone parcours, een verzameling films uit het programma gericht op jongeren.

“Van alle films in het Explore Zone parcours schetst deze film het meest treffende portret van wat het betekent om jong te zijn”, luidt de motivatie van de jury. “De film heeft haast geen woorden nodig om verwarrende emoties en ontluikende verlangens op een subtiele en toch veelzeggende manier neer te zetten. Via het ontwapenende verhaal van een universele liefde, houdt de film een pleidooi voor puurheid in al haar vormen. De verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score laten de kijker ontroerd en zelfs melancholisch achter. Die hoogste vorm van liefde waarnaar we allen verlangen, lijkt immers wel degelijk te bestaan, al was het maar tijdens die hete zomer van 1983 in Noord-Italië, al was het maar in Luca Guadagnino's ‘Call Me by Your Name’.”

De jongerenjury bestond dit jaar uit Bo Bouilliaert, Reinart Belpaire, Yort Jansen, Liza de Maeyer, Charlotte Lybaert en Polle Notelteirs.

Dankzij de Explore Award kan de Belgische distributeur van ‘Call Me by Your Name’ naar aanloop van de release van de film rekenen op een mediacampagne met een waarde van bijna €30.000 in samenwerking met Studio Brussel, De Morgen, Knack Focus en UniversCiné. Sony Pictures brengt de film op 14 februari 2018 bij ons in de zalen.

De prijzen binnen de Officiële Competitie en de Kortfilmcompetities worden morgen tijdens de slotavond van Film Fest Gent bekendgemaakt.

Op 20/10 om 20u valt ook de beslissing van de officiële jury (Aurelio Grimaldi, Eytan Fox, Greta Scacchi, Juliane Lorenz, Arnaud Valois en Gust Van den Berghe).

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.