Call for entries 15e Compositiewedstrijd voor jonge internationale filmcomponisten

21 apr 2016
Attentie Jong internationaal filmmuziektalent! Film Fest Gent en World Soundtrack Awards geven je opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen en hiermee in de voetsporen te treden van bekende filmmuziek componisten als Hans Zimmer, Angelo Badalamenti en Howard Shore. Die prijs, in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy, staat gelijk aan €2.500 plus de live uitvoering van de composities van de drie finalisten door Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé tijdens de uitreiking van het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober in het Capitole Gent.

Elk jaar geven Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Peer Kleinschmidt, de winnaar tijdens de WSAwards 2015, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Alexandre Desplat, Riz Ortolani, Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

Benieuwd naar de winnende compositie van vorige editie? Bekijk de live uitvoering en ‘acceptance speech’ van Peer Kleinschmidt hier!

De drie finalisten worden uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten bij te wonen in Gent en daarbij grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij de ‘opening credits’ uit de detective serie ‘The Saint’ uit 1968 met Roger Moore in de hoofdrol en muziek gecomponeerd door Edwin Astley.

Inschrijven kan via deze link tot en met 8 juli 2016. De compositie moet ten laatste op 12 augustus 2016 afgeleverd worden. Het reglement van de compositiewedstrijd is hier terug te vinden. Een professionele jury met internationale ervaring zal de werkstukken zorgvuldig evalueren.

Brussels Philharmonic zal, onder leiding van maestro Dirk Brossé, de composities van de drie finalisten brengen tijdens de 16e editie van het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober 2016 in het Capitole Gent. Aansluitend zal de winnaar bekend gemaakt worden.

16e World Soundtrack Awards Gala
Woensdag 19 oktober 2016 om 20u in het Capitole Gent.
Brussels Philharmonic en Het Vlaams Radio Koor onder leiding van maestro Dirk Brossé
Tickets voor het 16e World Soundtrack Awards Gala koop je hier